Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μετά τους Μνημονιακούς Φόρους και τα Χαράτσια και Αύξηση Δημοτικών Τελών στο Λογαριασμό!

Δεν μας έφτανε ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση, η αύξηση της φορολογίας και τα άλλα χαράτσια που τσακίζουν το λαό, είχαμε και την αύξηση των δημοτικών τελών που αποφάσισε η δημοτική αρχή, με το πρόσχημα της αύξησης από την κυβέρνηση του τέλους ταφής για τους δήμους από 1/1/2016 κατά 35 ευρώ. (Στις οικίες για το Ελληνικό από 0,86 € /τ.μ., το τέλος εκτινάσσεται στο 1,15 € /τ.μ. όσο δηλαδή στην κοινότητα Αργυρούπολης που παραμένει στο 1,15 € /τ.μ.. Αύξηση και στα καταστήματα και στις δύο κοινότητες. Το τέλος διαμορφώνεται από 2,32 €/τ.μ., σε 2,90 €/τ.μ. ) Και βέβαια κουβέντα και απ΄ αυτή την διοίκηση όπως και από την προηγούμενη για απαλλαγή των ανέργων με φορολογικό κριτήριο που θα θεσπίσει ο δήμος.

Και μην βιάζονται οι προηγούμενοι να μιλήσουν, γιατί ακόμα και όταν διατηρείς τα τέλη στα ίδια επίπεδα, όπως οι ίδιοι προβάλουν, ουσιαστικά επιβαρύνεις τους δημότες αφού είδαν το μέσο εισόδημα τους να μειώνεται κατά 40% από το 2010. Έτσι ούτε αυτοί μείωσαν τα τέλη για να τους ανακουφίσουν πραγματικά, ούτε τα εξίσωσαν προς τα κάτω.

Η αύξηση των δημοτικών τελών για οικίες και καταστήματα θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής.

Παρατήρηση 1η:
Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες διοικήσεις στηρίχθηκαν από κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που προώθησαν και προωθούν την ανταποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα στους δήμους (τοπικά χαράτσια και φόροι με στόχο την άντληση εσόδων). Τα κόμματα αυτά και οι εκλεκτοί τους αφήνουν στο απυρόβλητο, δεν ενημερώνουν, ούτε βέβαια κινητοποιούν τον κόσμο για την πολιτική των περικοπών στην χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από το κράτος που παρά την άγρια φορολογία και το χαράτσωμα βάζει τον δημότη να ξαναπληρώνει για μια σειρά υπηρεσίες π.χ. καθαριότητα, πολιτισμός, αθλητισμός κ.α.

Παρατήρηση 2η: Ούτε αυτή ούτε η προηγούμενη διοίκηση δέχτηκαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης...ούτε μία λέμε για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας εφαρμόζοντας διαφορετικούς συντελεστές με ζώνες σε οικίες και σε καταστήματα, ώστε να ισορροπήσει τα έσοδα . Με λίγα λόγια να μην πληρώνει το ίδιο ο εφοπλιστής που μένει στο κάτω Ελληνικό, με το νοικοκυριό στα Σούρμενα ή την Αγ. Βαρβάρα. Να μην πληρώνει το ίδιο ο μικρομαγαζάτορας με 50 τ.μ. μαγαζί, με την τράπεζα, το παραλιακό κέντρο και την πολυεθνική KΑΡΦΟΥΡ που δέχτηκε και απ αυτή την διοίκηση, όπως και απ΄ την προηγούμενη ως δωράκι την μείωση ενοικίου.

Παρατήρηση 3η: Με βάση μνημονιακό νόμο όταν ο δήμος δεν πιάνει τα προϋπολογισθέντα έσοδα μια χρονιάς, μεταφέρει το υπόλοιπο στην επόμενη, επιβαρύνοντας τους δημότες με νέες αυξήσεις, αφού έρχεται το δημοσιονομικό συμβούλιο, το οικονομικό παρατηρητήριο, να επιβάλουν τέτοια μέτρα. Και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα τέλη, που εκμεταλλεύονται δημόσια γη στα όρια των δήμων. Αυτά ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στη Βουλή. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Επομένως το ζήτημα είναι πως στέκεσαι απέναντι στην κρίση.  Ή θα υλοποιείς την πολιτική που χαρατσώνει την λαϊκή οικογένεια ή θα αντιστέκεσαι και θα την πολεμάς. Για αυτό σε όλους τους δήμους που υπάρχει κομμουνιστής δήμαρχος αποφασίστηκε μείωση των τελών.
Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης