Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Επείγουσα Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού -Αργυρούπολης για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θοδωρής Λιάππης, κατέθεσε στις 16 Οκτώβρη 2015 επείγουσα επιστολή προς  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και ειδικότερα τους εκφραστές του στον Δήμο μας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, κατόπιν και των συναντήσεων που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τους περισσότερους εξ αυτών. Ακολουθεί η επιστολή:

Επείγουσα Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού -Αργυρούπολης

Προς: Τον πρόεδρο του Δ.Σ                                                                                                  

Το τελευταίο διάστημα συναντηθήκαμε με τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας και εκκρεμεί η συνάντηση μας και με τους υπόλοιπους.  Στις επαφές μας αναδεικνύονται ως βασικά ζητήματα αυτά της χρηματοδότησης και των υποδομών.  Αποτελούν εμπόδια για την συνέχιση της λειτουργίας συνολικά των συλλόγων. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο γεγονός ότι τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι σύλλογοι δεν είναι τυχαία.  Έχουν να κάνουν με την πολιτική των περικοπών που ακολουθείται στο χώρο της τοπικής διοίκησης με αποτέλεσμα οι σύλλογοι, ως κυψέλες πολιτισμού να περιορίζουν την δραστηριότητα τους , να αναβάλουν εκδηλώσεις, να συρρικνώνονται.

Έτσι, σε περίοδο κρίσης, αντί να ενισχύεται το έργο αυτών των συλλόγων ώστε να αγκαλιάσουν τον λαό και την νεολαία ως μέσο αφύπνισης και ανάτασης και να εντάξουν την ερασιτεχνική δημιουργία στους κόλπους τους, οδηγούνται στον αφανισμό.

Ζητάμε άμεσα στο επόμενο Δ.Σ να γίνει συζήτηση με θέμα ημερήσιας διάταξης τα προβλήματα των τοπικών συλλόγων.  Nα ακουστούν τα μέλη τους ως καλεσμένοι στο Δ.Σ. και να πάρουν θέση οι δημοτικοί σύμβουλοι.
                       
                                                                              Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                                                 
Λιάππης Θοδωρής