Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Εκτός πλάνου . . .αλλά εντός πλαισίου!



Ο νέος κανονισμός Πόλης, του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης, συζητήθηκε και ψηφίστηκε απο την διοίκηση, την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στοΔημοτικό Συμβούλιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, αντέδρασε και καταψήφισε τον νέο κανονισμό λειτουργίας της πόλης, χαρακτηρίζοντας τον ως αντιδραστικό και φορομπηχτικό, με εμφανή
εισπρακτικό χαρακτήρα. Καθώς πέρα απο τους βασικούς σκοπούς του νέου κανονισμού, την καθαριότητα, την ευπρέπεια και την καλή λειτουργία του Δήμου, είναι γεμάτος μεγάλα πρόστιμα, για τους 'παραβάτες' Δημότες. Αναφέρθηκαν και παραδείγματα απο την Δ/ση του Δήμου, για μπάζα απο ανακαινίσεις, ρούχα δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης, συνθήματα γραμμένα σε τοίχους κλπ .Η  Διοίκηση του Δήμου πιστεύει οτι έχει κακούς και απολίτιστους τρόπους, κάποιος δημότης, που αφήνει τις σπασμένες λεκάνες όπως είπε δίπλα στον κάδο, που με τα πρόστιμα μάλιστα θα διορθωθούν άμεσα. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει την αιτία που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση. Οι Δημότες που δεν νοικιάζουν έναν κάδο μπαζών, όταν ανακατασκευάζουν το λουτρό του σπιτιού του, που έπαθε μια καταστροφή στα υδραυλικά, ή ετοιμάζουν το σπίτι για τα παιδιά τους, δεν έχουν τα χρήματα γι ΄αυτό. Όταν παρατούν στον δρόμο το αυτοκίνητο της οικογένειας, δεν είναι ότι έχουν 2-3 άλλα και το αφήνουν στον δρόμο για ρεζέρβα. Δεν μπορούν να το συντηρήσουν, δεν μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμαρτό εισόδημα στην εφορία, ή απλά δεν μπορούν να το επισκευάσουν. Δεν μιλάμε για την ασυδοσία εδώ … για να εξηγούμαστε.
Ας σκεφτεί ο καθένας, σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Φιλοθέη το Ψυχικό, η Βουλιαγμένη, οι Δημότες τους είναι τόσο ευσυνείδητοι, έχουν αυξημένη οικολογική και πολιτισμένη συμπεριφορά, τους φοβίζουν τα πρόστιμα που είναι τόσο τσουχτερά και υπάρχει τέτοια 'ευταξία'. Στις ¨καλές περιοχές που αναφέρουμε, οι δημότες είναι πλούσιοι, τους οποίους οι Κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων μέσα στην καπιταλιστική κρίση, τους απαλλάσσουν απο φόρους και στρέφονται μόνο στην Λαϊκή οικογένεια, για να τους εισπράξουν. Οι Δημότες στις «καλές» περιοχές κερδίζουν πολλά χρήματα και μπορούν να διαθέτουν για να νοικιάζουν κάδους. Στους Δημότες του δικού μας Δήμου, η σημερινή Δ/ση, πρέπει να διεκδικήσει πόρους και προσωπικό, απο την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, ώστε να αναπτύξει υπηρεσίες συλλογής μπαζών, φύλαξης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, σε χώρους του Δήμου, μέχρι να μπορέσει ο ιδιοκτήτης τους να τα χρησιμοποιήσει.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να αποσυρθεί ο νέος κανονισμό Πόλης και να επιστραφεί ως απαράδεκτος. Καταψήφισε τον κανονισμό και έμεινε μάλιστα στο τέλος η μόνη παράταξη με αυτή την συνεπή στάση. Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία και την έντονη διαμαρτυρία ομάδας πολιτών, απο την παράταξη 'Εκτός Πλάνου', που εκπροσωπεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην περιοχή, όπου διέκοψαν την συζήτηση, έθεσαν το αίτημα και απαίτησαν την απόσυρση του κανονισμού. Ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί σπρωξίματα απειλές με μέλη της Δ/σης. Επίκεντρο της αντιπαράθεσης ήταν οι αφισοκολλήσεις, τα πανό και τα συνθήματα. Αρνητική στάση για τον νέο κανονισμό πρόβαλε η κυβερνητική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ζητούσε την απόσυρση του κανονισμού. Ο Δήμαρχος στην προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση, αφού επισήμανε στην προηγούμενη Δ/ση οτι κανονισμοί υπήρχαν απο παλιά και στους δύο Δήμους, που δεν καταργήθηκαν, προχώρησε σε μια δήλωση για την αναγνώριση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και έμεινε να ψηφίσει τον υπόλοιπο κανονισμό ως έχει. Εκεί κάμφθηκαν και οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων και της παράταξης Κορτζίδη (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), όπου ψήφισε παρόν.

Η ομάδα απο την παράταξη 'Εκτός Πλάνου', που εκπροσωπεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην περιοχή, μετά απο την κίνηση του Δημάρχου, αποχώρησε με εμφανή ικανοποίηση. Δηλαδή ο υπόλοιπος κανονισμός ακόμα και αν έφυγε η διάταξη για την πολιτική αφίσα είναι φιλολαϊκός;

Απ' την μια φωνή και φασαρία για να περνιέσαι για... εκτός πλάνου, να διεκδικείς δάφνες αγώνων, βλέποντας τα πρόστιμα ως εμπόδιο την Λαϊκής πάλης και απ την άλλη να σε βάζει στο τσεπάκι ο Κωσταντάτος, με μιά τροποποίηση, μια διατύπωση περί αναγνώρισης της ελευθερίας διακίνησης ιδεών και εσυ να πανηγυρίζεις φεύγοντας ικανοποιημένος αδιαφορώντας για το επόμενο θέμα της αύξησης των Δημοτικών Τελών, που αφορούν την Λαϊκή οικογένεια και απαλλάσσουν τους κατόχους των βιλλών στο κάτω Ελληνικό, που εξισώνουν τους μικρομαγαζάτορες, μικροεπαγγελματίες με καταστήματα 50 – 60 τετραγωνικών, με τα πολυκαταστήματα τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ- μάρκετ, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης