Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

'Ολα για τους επενδυτές - 'Ολα για τους Χορηγούς!

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ -ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ!
Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ  ΠΛΗΡΩΝΕΙ!

Ορισμένοι χαρακτηρίζουν «φωτογραφική» τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 10) που χαρίζει σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τα ανταποδοτικά τέλη που πλήρωναν σε δήμους για δημόσιες εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν προς εκμετάλλευση και που έχει αναδρομική ισχύ. Και δεν πρέπει να έχουν άδικο!  

Βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο γι' αυτήν την περίπτωση.  Αφορά όλες τις μεγάλες εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί ή θα παραχωρηθούν σε επιχειρηματίες στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ή του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, χτυπά τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, χαρίζει λεφτά στους ελληνικούς και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους που διεκδικούν να επενδύσουν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Αρκετοί  απ΄ αυτούς  (LAMDA Development του ομίλου ΛΑΤΣΗ) διαφημίζονται ως χορηγοί και από την σημερινή διοίκηση του δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης αφού χρηματοδοτούν έργα του δήμου.  Προσφέρουν ψίχουλα για να πάρουν τεράστια οφέλη και κέρδη όχι μόνο από την απαλλαγή χρεών αλλά  και από την ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και υπηρεσιών.