Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Νέα Προκλητική Μείωση για την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.»

Η πολυεθνική εταιρεία «Μαρινόπουλος ΑΕ» ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής πώλησης στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα όπου διαθέτει γύρω στα 750 καταστήματα. Κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στο χώρο του λιανικού εμπορίου. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο κολοσσό με τεράστια κέρδη. Συγκεκριμένα το 2013 εν μέσω κρίσης τα καθαρά κέρδη εξαπλασιάστηκαν (από 150 εκατομμύρια το 2011 σε 943 εκ. ευρώ) ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 2,24 δισεκατομμύρια. Επόμενα το συγκεκριμένο κατάστημα της εταιρείας που μισθώνει ο Δήμος δεν κινδυνεύει να κλείσει επειδή «δεν βγαίνει».

Το 2011 επί Δημαρχίας Κορτζίδη η εταιρεία αξίωσε και πήρε προκλητικά μείωση 25% στο ενοίκιο και ως αντάλλαγμα θα μοίραζε 300 κουπόνια, αξίας 10 ευρώ το καθένα, το μήνα στους δημότες και θα ενίσχυε οικονομικά τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. Μέχρι σήμερα βέβαια οι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν πάρει φράγκο και μάλιστα η εταιρεία δεν αναγνωρίζει με το έτσι θέλω την συμφωνία που είχε γίνει το 2011 διότι επικαλείται αλλαγή διοίκησης. Τόσο φιλεύσπλαχνοι είναι!!!


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 22/07/2015 η σημερινή διοίκηση παραχώρησε ακόμα 20% μείωση του μισθώματος επικαλούμενη τον νόμο.  Η εταιρεία ζητούσε προκλητικά 45% μείωση με το ευτελές επιχείρημα της μείωσης της κερδοφορίας.  Την ίδια στιγμή  μειώνει μισθούς, επιδόματα  εργαζομένων, εντατικοποιεί την εργασία, καταστρατηγεί την κυριακάτικη αργία, προχωρά σε απολύσεις και δυσμενείς μεταθέσεις σε εργαζόμενους που  σηκώνουν κεφάλι.

Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την απόφαση της διοίκησης που ταυτίζεται χρονικά με την ψήφιση του 3ου μνημονίου της «αριστερής» κυβέρνησης που υπηρετεί και διασφαλίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των πολυεθνικών επιχειρήσεων τύπου «Μαρινόπουλος ΑΕ» φορτώνοντας νέα βάρη χαράτσια και φόρους μαζί με τα παλιά στη πλάτη του λαού. Θεωρούμε προκλητικά και τα όσα είπε ο δήμαρχος κύριος Κωνσταντάτος εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην εταιρεία που θησαυρίζει από το ξεζούμισμα των εργαζομένων αποδεικνύοντας το πόσο ανεξάρτητος είναι .
Αυτό που έπρεπε να κάνει  μια διοίκηση που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα είναι να μην μειώσει αλλά αντίθετα ν’ αυξήσει το ενοίκιο στην πολυεθνική.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η πολυεθνική θα προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών αξιοποιώντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είτε φύγει το συγκεκριμένο κατάστημα είτε μείνει. Αυτό θα κάνει σε όλα τα καταστήματα, αυτό έκανε και στο συγκεκριμένο ανεξάρτητα την μείωση που είχε στο ενοίκιο. Η κερδοφορία της επιχείρησης δεν βελτιώνει τη ζωή των εργαζομένων αλλά αντίθετα προϋποθέτει την κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους.. Κανείς απ’ αυτούς που ψήφισαν την μείωση δεν λέει τι θα γίνει αύριο όταν η εταιρεία επιβάλλει μείωση μισθών, απολύσεις. Ποιος θα τους υπερασπιστεί; Η μείωση του ενοικίου θα φέρει αύξηση των μισθών, σταθερή δουλειά  για τους εργαζόμενους ;

Το κράτος και οι επιχειρηματίες χρωστάνε τεράστια ποσά στους  δήμους δηλαδή στους εργαζόμενους. Αυτά φτάνουν και παραφτάνουν για την ικανοποίηση των αναγκών τους.  Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει μεγάλη ευθύνη γιατί με την στάση της ενισχύει την θέση της εταιρείας και προωθεί το δήθεν φιλανθρωπικό της έργο μιλώντας για κοινό συμφέρον εταιρείας –εργαζομένων.
                                                       
Ελληνικού –Αργυρούπολης