Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Επείγουσα Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού -Αργυρούπολης

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θοδωρής Λιάππης, κατέθεσε στις 9 Ιούλη επείγουσα επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας αναφορικά με το εκβιαστικό δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία που τελικά οποιαδήποτε και να είναι η απάντηση το μόνο σίγουρο είναι ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η λαϊκή οικογένεια. Με την επείγουσα επιστολή, που ακολουθεί, τίθεται το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων.

' Προς :  Τον Δήμαρχο                                                                                        Τον  πρόεδρο του Δ.Σ.
         
 Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο λαός μας βρίσκεται μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία με το σίγουρο ότι ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, τον βαρύ λογαριασμό θα τον πληρώσει η λαϊκή οικογένεια .  Χρειάζεται αυτή την στιγμή να παρθούν  μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, η λαϊκή φτωχή οικογένεια, οι γέροντες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που μένουν ή θα μείνουν πιθανά απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των δημοτικών υπηρεσιών, να μη βρεθεί μόνος του.

Χρειάζεται να πάρουμε  όλα τα αναγκαία και έκτακτα μέτρα και απαιτούμε από την κυβέρνηση την περιφέρεια και την διοίκηση του Δήμου, ανάλογα με τις ευθύνες τους, να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση όσον αφορά:

Α) Τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και όποιων εσόδων έχουν ακόμη οι δήμοι.

Β) Τη λειτουργία και τις αναγκαίες προμήθειες κρίσιμων, αγαθών και υπηρεσιών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά προγράμματα, τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα καλοκαιρινά προγράμματα απασχόλησης . Σε κάθε περίπτωση, να λειτουργήσουν και να αγκαλιάσουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων τμημάτων του λαού που τυχόν θα βρεθεί σε ανάγκη. Χρειάζεται συγκεκριμένα  σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, τα σωματεία να δούμε την πιθανότητα   να λειτουργήσουν τον Αύγουστο  υπηρεσίες όπως π..χ  παιδικός σταθμός  για γονείς και παιδιά που θα ΄χουν πρόβλημα.

Γ) Απαιτούμε την άμεση κρατική παρέμβαση και τον αναγκαίο έκτακτο σχεδιασμό για τη διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης


                                                                                    Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
  09/07/2015                                                                       Θοδωρής Λιάππης '