Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης,  με αφορμή την απαράδεκτη ενέργεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, φέρνει την παρακάτω πρότασή της προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πρόταση για το Δ.Σ. 

Η κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών. Την ίδια στιγμή, προχωράει η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους.

Αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Το Δημοτικό  Συμβούλιο Ελληνικού- Αργυρούπολης απαιτεί να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

                                                                 Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, 21/04/2015