Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού






Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού  στις 8 Δεκέμβρη 2014 και ώρα 13.00μ.μ. στον Περισσό. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ:


«O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν το ΓΓ της ΚΕ για τις θέσεις της Επιτροπής σχετικά με το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τις εξελίξεις με την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή του, ενώ ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ προκειμένου να αναδειχθεί το συγκεκριμένο θέμα.


Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η προωθούμενη επένδυση στο Ελληνικό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης στην Αττική που προτάσσει την Αττική διαμετακομιστικό κέντρο και τουριστικό προορισμό πολυτελείας, για να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και γι' αυτό ακριβώς θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό, τόνισε, πως η εναντίωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού πρέπει να εντάσσεται σε μια γραμμή ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, να φωτίζει τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ και τους δύο δρόμους ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικά για το θέμα του Ελληνικού, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για ανάγκη δημιουργίας ενός πολυθεματικού πάρκου, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του, με αποκλεισμό κάθε ανταποδοτική λειτουργίας. Σημείωσε πως η αποτροπή κάθε ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη του κινήματος και διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αγώνα πως το ΚΚΕ στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε, τέλος, πως η ικανοποίηση των συνδυασμένων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής τελικά δεν μπορεί να γίνει παρά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο της εργατικής λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας μαζί με εργατικό έλεγχο.» 
(Πηγή: 902.gr και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ )