Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης,από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης,που υλοποιεί η πρόθυμη δημοτική αρχή,να μεταφέρει σε δημόσιο χώρο το διαδημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών (ΣΜΑ) σε επαφή με τα δομημένα εντός σχεδίου όρια της πόλης δίπλα στο νεκροταφείο και  σε χώρους όπου ζουν και κυκλοφορούν οι κάτοικοι, όπως κατοικίες, σούπερ μάρκετ, αθλητικοί χώροι και σχολεία.
Η δημοτική αρχή προβάλλει ως «επιχείρημα»για τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Με αυτό τον τρόπο ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του «επενδυτή» - μονοπωλιακού ομίλου να απομακρυνθούν τα πάντα από την περιοχή της επένδυσης.
Παραβλέπει προκλητικά το γεγονός ότι σημαντικό μέρος του δημόσιου χώρου των 3.338 τ.μ., όπου επιχειρείται να μετεγκατασταθεί ο ΣΜΑ, εμπίπτει στη Ζώνη Α απόλυτης προστασίας του όρους Υμηττού, όπως είχε χαρακτηριστεί με το ακυρωθέν ΠΔ του 2011. Παραβλέπει, ακόμη, ότι σχεδόν στο σύνολό του ο χώρος εμπίπτει, σύμφωνα με τοισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του (τότε) Δήμου Αργυρούπολης, σε ευρύτερη έκταση που έχει χαρακτηριστεί ως Περιαστικό Πράσινο (ΦΕΚ 666Δ’/1994).
Προτιμάει να μετατρέψει μια ελεύθερη έκταση περιαστικού πρασίνου σε σκουπιδότοπο διαρκείας με ευρεία ακτίνα εξάπλωσης της ρύπανσης και άλλων οχλήσεων (οπτικής, κυκλοφοριακής, θορύβου) και σε επαφή με ζωντανό κομμάτι της πόλης, που για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους σημαίνει πλήγμα για την ποιότητα ζωής τους.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος φοβούμενος τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της πόλης,μιλάει για μια σύγχρονη εγκατάσταση, που δεν θα ενοχλεί και θα είναι προσωρινή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του κέντρου διαχείρισης απορριμάτων. Το γνωστό «τροπάρι» των ανέξοδων υποσχέσεων, που μόνος στόχος τους είναι να αποκοιμίσουν το λαϊκό παράγοντα για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή για να κάμψει τις αντιδράσεις επικαλέστηκε και την ασφάλεια των εργαζόμενων, καθώς ο υπάρχων σταθμός μεταφόρτωσης δεν είναι πιστοποιημένος, όταν γνωρίζουν όλοι ότι λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια εκεί και επί της δικής του διοίκησης και δεν έκανε τίποτα μέχρι που έγινε απαίτηση του επενδυτή!!

Καμία ανοχή στα σχέδια τους!

Δεν ανεχόμαστε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων της περιοχής, για να ικανοποιηθεί ο «επενδυτής». Στεκόμαστε απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του και τις απαιτήσεις του.
Συνολικά, η διαχείριση των απορριμάτων στον καπιταλισμό, αποτελεί πόλο  προσέλκυσης του μεγάλου κεφαλαίου για επενδύσεις με κριτήριο το ευνοϊκότερο ποσοστό κέρδους κόντρα στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ο λαός της Αττικής έχει πικρή πείρα από τη διαχείριση απορριμάτων, από χωματερές που δήθεν θα έκλειναν, όπως της Φυλής που υποβαθμίζει για δεκαετίες την ποιότητα ζωής και γεμίζει με καρκίνο το λαό της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου. Οι παρατάξεις Πατούλη (ΝΔ) και Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ)βαδίζοντας χέρι – χέρι στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, ψήφισαν από κοινού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού και, τη φορά αυτή με τη σύμπραξη του Τζήμερου, τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή διαιωνίζοντας έτσι μια εστία διασποράς καρκίνων και πλήθους άλλων ασθενειών στα εργατικά, λαϊκά νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί κάθε κάτοικο της περιοχής να μην αποδεχθεί τα σχέδια της δημοτικής αρχής και να αντιδράσει στην χωροθέτηση και υλοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών στην πόλη.

ΟΧΙ στη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον οικιστικό ιστό της Αργυρούπολης, κοντά σε κατοικίες, σχολεία, αθλητικούς χώρους κλπ.

ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.
ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταταποδοτικά τέλη, την «περιβαλλοντική εισφορά» κ.α. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
Παλεύουμε για την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιους φορείς διαχείρισης των αποβλήτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.