Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο λαός να «μαυρίσει» την κοροϊδία της κυβέρνησης 



Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάη η πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσαν οι KO Ελληνικού - Αργυρούπολης του ΚΚΕ στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Χριστίνα Αγγελονίδη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Νοτίου Τομέα και εκ νέου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς επίσης και η Ελένη Καμπουρούδη και ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νότιου Τομέα Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους μικρούς εμπόρους και μαγαζάτορες, ώστε "να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για να οργανώσουμε μαζί την πάλη απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, τις πολιτικές του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του που τις υλοποιούν».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η οποία ανέδειξε με την ομιλία της την ουσιαστική αντίθεση του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της βαθιά ανθρωπιστικής συμπεριφοράς του σοσιαλιστικού συστήματος στους ξεριζωμένους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες και από την άλλη τους σύγχρονους ξεριζωμένους πρόσφυγες, με τις εικόνες των πνιγμένων στο Αιγαίο στη Μεσόγειο και τα κάθε είδους κέντρα υποδοχής της «πολιτισμένης» ΕΕ που μας έχει μετατρέψει στους σύγχρονους σκλάβους του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: «Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι έβαλαν την υπογραφή τους και ιδιαίτερα ο "αριστερός" Αλέξης Τσίπρας που έβαλε την υπογραφή του σε ένα άθλιο και κατάπτυστο κείμενο μνημείου αντικομμουνισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της KE και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα των δήθεν φιλολαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και τόνισε ότι κυβέρνηση και ενώσεις του κεφαλαίου «κρύβουν ότι το μεγαλύτερο μνημόνιο διαρκείας είναι η ίδια η καπιταλιστική οικονομία, η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του κεφαλαίου. Αυτό το μνημόνιο διαρκείας είναι κατοχυρωμένο στις Συνθήκες και τα Σύμφωνα της ΕΕ, στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που τραβούν δεκαετίες μπροστά και αποτυπώνεται στην πολιτική που υπηρετούν προσηλωμένα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα». Στη συνέχεια, κάλεσε το λαό να σταθεί μ’ αυτό το κριτήριο μπροστά σε όλες τις κάλπες «μαυρίζοντας» την κοροϊδία της κυβέρνησης, που σε κοινή γραμμή με όλες τις αστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν ή και να ρίξουν πιο χαμηλά τις λαϊκές απαιτήσεις.