Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού - Δυναμώνουμε τη φωνή της λαϊκής αμφισβήτησης παντού - Ομιλία του Γιώργου Ιωαννίδη στην Παρουσίαση Ψηφοδελτίου της ΛΑ.ΣΥ. Ελληνικού - Αργυρούπολης



Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η σημερινή εκδήλωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν, ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν τον λαό για να αρπάξουν την ψήφο του, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να καμαρώνουν ότι διαθέτουν την λαϊκή αποδοχή και την έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Όλοι κάνουν τους ακομμάτιστους, τους υπερκομματικούς, λένε ότι τους νοιάζει μόνο «το καλό της πόλης» και «το μέλλον του Δήμου», πως δεν έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, ότι κάνουν το κάνουν από ανιδιοτέλεια. Όλους αυτούς θα τους βρείτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, της Χρυσής Αυγής και των άλλων αστικών κομμάτων, όλοι τους υπερασπιστές της ΕΕ, αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης των εκατομμυρίων ανέργων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που δίνει κατευθύνσεις με το νι και με το σίγμα, πριν με τα μνημόνια, τώρα με τη μόνιμη εποπτεία και τις αξιολογήσεις, για να προστατεύει και να αυγατίζει τα δισεκατομμύρια των μονοπωλίων και να ματώνει τους λαούς.
Στη μάχη των εκλογών στις 26 Μάη, επιδίωξή μας είναι, να εκφραστεί πολιτικά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δυναμώσει η φωνή του εργαζομένου, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και της νεολαίας μέσα από την υπερψήφιση του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.
Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι αν θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε έως εδώ, που αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για τον λαό, ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και την πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του;
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες!
Η ΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.
Δεν εξανθρωπίζεται, δε μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των εργαζομένων. Η ΕΕ είναι εχθρός των λαών.Τα παραμύθια που παρουσιάζουν την ΕΕ και την Ευρωζώνη ως την Ευρώπη της σύγκλισης, της κοινωνικής συνοχής, της διαρκούς και αειφόρου ανάπτυξης, έχουν αποκαλυφθεί πλήρως από την ίδια την πραγματικότητα.Να ακουστεί ένα δυνατό όχι, αυτό που κάθε μέρα ακούγεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στην αγορά, πως δεν πάει άλλο με αυτές τις πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης, στην πλάτη του λαού.
 Στην σημερινή μας εκδήλωση κάνουμε ένα κάλεσμα στους νεολαίους τους δεκαεφτάρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά, η πρώτη ψήφος να’ ναι ΚΟΚΚΙΝΗ. Η νεολαία να μην δεχτεί το υποθηκευμένο μέλλον που ετοιμάζουν, οι νέοι να σπουδάζουν σε μια παιδεία δωρεάν και να δουλεύουν με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενό τους, δεν γίνονται σκλάβοι οι νέοι. Νέο Λύκειο: Ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος σε ένα σχολείο - αρένα ανταγωνισμού. Να σταματήσει εδώ και τώρα η οικονομική αιμορραγία των οικογενειών μας από την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. Θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα και να χαίρονται την εφηβεία τους, θέλουμε ένα Λύκειο που θα είναι πλήρως αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις και όχι οι εξετάσεις να καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου. Δεν είναι αυτό το σχολείο των αναγκών μας. Στηρίζουμε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των αναγκών των νέων ανθρώπων. Γιατί οι ανάγκες της νεολαίας μας δεν χωράνε στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης των ναρκωτικών, τα λεγόμενα shooting rooms, και στα μαγαζιά κάνναβης. Αυτή είναι η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, που θέλουν να ναρκώσουν την συνείδηση της νεολαίας, ΟΧΙ στην ναρκωκουλτούρα τους, που πλασάρουν ως προοδευτική, ως δικαίωμα, ως επιλογή!
Φίλες και φίλοι, με το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, θέλουμε να εκφράσουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία που στενάζει, τους συνταξιούχους που ματώνουν, τους μετανάστες, τους μικρούς εμπόρους και μαγαζάτορες. Σήμερα οι δήμοι και οι περιφέρειες συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Παλεύουμε για πραγματική ανακούφιση από τα χρέη του Λαού, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης - τραπεζών - επιχειρηματικών ομίλων, που «απογειώνονται» με την κυβερνητική ρύθμιση για την πρώτη κατοικία.
Ανοίγουμε ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, να αφανίσουμε την ΧΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα κάνουν πλάτες στην Χ.Α. δεν προχωράει η δίκη για την δολοφονία Φύσσα, ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανέχονται τη φασιστική - εγκληματική ΧΑ, επενδύουν στον εθνικισμό και αλυτρωτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει το φασισμό, κάνει πλάτες στα καθάρματα της Χ.Α. με την αλλαγή του άρθρου 187Α, για να πέσουν στα μαλακά. Κανένα αστικό κόμμα που υπερασπίζεται την ΕΕ δεν μπορεί και δεν θέλει να τα βάλει με τους ναζί, μόνο το ΚΚΕ και η οργανωμένη πάλη του Λαού, μπορεί να βάλει στο περιθώριο τους φασίστες, τα τσιράκια του κεφαλαίου.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
 γιατί ψήφο στο ΚΚΕ – γιατί με το ΚΚΕ ψηφίζεις για ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, γιατί το ΚΚΕ είπε αλήθειες, δεν τα δίπλωσε, αποκάλυψε τις αυταπάτες για την κρίση και την καπιταλιστική διαχείριση, έδειξε τον εχθρό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.
Λέμε ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
Μας ρωτούν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι ίδιοι; Όχι δεν είναι ίδιοι, υπηρετούν όμως τα ίδια συμφέροντα, υλοποιούν την ίδια πολιτική, εφαρμόζουν  με συνέπεια τις πολιτικές της Ε.Ε., εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, πρόθυμος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.
ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι το νέο δίπολο, με ψεύτικα διλλήματα, ΠΡΟΟΔΟΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διλλήματα όταν ψηφίζει μνημόνια, φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, στους μετόχους (από 15 σε 10%) των μεγάλων επιχειρήσεων. Φουντώνει ένας ψεύτικος καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα, για να κρύψουν ότι συμφωνούν στα βασικά. Και οι δύο θα προχωρήσουν κατά γράμμα παρά τις όποιες μικροδιαφορές την αντιλαϊκή πολιτική τους, που για να περπατήσει χρειάζεται στηρίγματα παντού, δικούς της ανθρώπους, δικούς της θεσμούς, μηχανισμούς.Αυτές οι πολιτικές σχεδιάζονται και υλοποιούνται όχι μόνο από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, αλλά από κοινού και με τις δυνάμεις τους, σε δήμους και Περιφέρειες.
Η Περιφέρεια που δίνει ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματίες (35εκ Μελισανίδη ΑΕΚ- 7εκ Αλαφούζο ΠΑΟ, 150εκ Παραλιακό μέτωπο), όταν δεν κάνει αντιπλημμυρικά έργα και χάνονται ζωές στην Μάνδρα, δεν διαθέτει χρήματα για αντιπυρική προστασία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα δάση, καίγονται 100 άνθρωποι στο Μάτι, όταν δεν υπάρχει Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική δεν διεκδικεί, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής ανέχειας, της ανεργίας, της Υγείας και της Παιδείας. Αποτελούν τους βασικούς μοχλούς για να εφαρμοστούν οι αντιλαϊκοί νόμοι και τα μέτρα που ψηφίζει η κεντρική εξουσία.Στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τα κόμματά τους είτε αυτά είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Μόνο οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ξεσκεπάζουν τις πολιτικές τους και παλεύουν ενάντια σε αυτές μαζί με το λαό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν και θα είναι στο νέο ΔΣ, η γνήσια και η μόνη ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Για να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, ώστε να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία να είναι η απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ παντού.
Οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν στους δήμους τα τελευταία 20 χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ είχαν ως στόχο την προώθηση μέσω των δήμων αντιλαϊκών πολιτικών για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με τον νόμου "Κλεισθένη" από την κυβέρνηση καταρρέει οποιοδήποτε φιλολαϊκό προσωπείο διαθέτει ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης.
Συγκεκριμένα με τον νόμο "Κλεισθένης" πραγματοποιείται:
1ο: Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, με προσανατολισμό την αύξηση των ιδίων πόρων των δήμων από δημοτικά τέλη και φόρους και από την πληρωμή κάθε παροχής υπηρεσίας από τους δημότες.
Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στην λογική αυτή εντάσσεται και η μεταφορά στους δήμους αρμοδιοτήτων Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας για να μεταφέρεται το κόστος από το κράτος στις πλάτες του λαού, διασπώντας των ενιαίο δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.
Μάλιστα αυτές τις μέρες έχει σταλεί εγκύκλιος από την κυβέρνηση ώστε να μετακυλήσει στους δήμους η ίδρυση τμημάτων Ένταξης στα σχολεία, χωρίς όμως να παρέχει και τα αντίστοιχα κονδύλια.
Επιπλέον νέα φορολογικά βάρη μεταφέρονται στους δήμους για να εισπράττονται, όπως το περιβαλλοντικό τέλος και σχεδιάζεται ακόμη και ο ΕΝΦΙΑ, αφού πρώτα θα ενδυναμώσουν τους μηχανισμούς εισπραξιμότητας.
2ο: Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Τοπικής Διοίκησης και της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή ενθαρρύνονται οι δήμοι να στήνουν επιχειρήσεις ή να συμμετέχουν σε επιχειρηματικά σχήματα και να γίνονται πιο ελκυστικοί στην προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων, με τη δυνατότητα που τους δίνεται να παραχωρούν με μακροχρόνιες μισθώσεις δημοτική ακίνητη περιουσία και τις υποδομές της, να επιταχύνουν την διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων των απορριμμάτων, του νερού και άλλων δομών.Ακόμα μέσα από τη λεγόμενη "Κοινωνική Οικονομία" που προωθείται ως μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, προχωρά παραπέρα η παραχώρηση σε ιδιώτες μιας σειράς κοινωνικών παροχών δίνοντας χώρο σε ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, δίκτυα και συνεταιρισμούς προσώπων με σκοπό να απαλλαγεί το κράτος από τις ευθύνες του.
3ο: Γενικεύονται και γίνονται μόνιμες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους δήμους, με απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας. Η κατεύθυνση είναι να γίνονται προσλήψεις προσωπικού σε επιτελικές θέσεις των δήμων και οι ιδιωτικές εργολαβίες να αναλαμβάνουν το υπόλοιπο έργο και μάλιστα σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνονται υπάλληλοι που να πληρώνονται από τους κρατικούς πόρους άρα πέφτει το βάρος στον λαό.
Η δημοτική αρχή του Κωνσταντάτου καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι σήμερα, εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική στο επίπεδο του δήμου. Κωνσταντάτος ο εκλεκτός των μεγάλων επιχειρηματιών, στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΝΔ και έμμεσα από ΣΥΡΙΖΑ, δεν διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ξεπλένει το μεγάλο κεφάλαιο προωθώντας τις χορηγίες, ως την μόνη επιλογή. Υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική (Καλλικράτης-Κλεισθένης) στην τοπική διοίκηση, υπηρετεί την πολιτική της ΕΕ για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση των προϋπολογισμών και την παρουσίαση πλεονασμάτων στα ταμεία του δήμου.
Αποδέχθηκε τις λεηλατημένες κρατικές χρηματοδοτήσεις κατά 60% και των χρηματοδοτούμενων έργων κατά 70%. Κουβέντα δεν είπε για τους παρακρατηθέντες φόρους, χρήματα που δικαιούνται οι δήμοι από τη φορολογία του λαού και δεν αποδίδονται.
Δεν αντέδρασε για την απασχόληση μεγάλου αριθμού εργαζομένων με 8 μήνες ή 2 μήνες συμβάσεις με κοινωφελή εργασία και μισθούς πείνας.
Ενέταξε στο προϋπολογισμό για είσπραξη χρεών παρελθόντων ετών ακόμα και μικροποσά. Το μόνο που τον ενδιέφερε είναι πως θα αυξηθούν τα "ίδια έσοδα" και πως θα κάμψει τη δυσκολία είσπραξής τους.
Δεν συμπαραστάθηκε, ούτε συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, από τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες, ενάντια στα μνημόνια, στους ασφαλιστικούς νόμους, τις περικοπές των συντάξεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ταυτίστηκε πλήρως με την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Οι πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής και ο τρόπος διοίκησης που επέλεξε έχουν ως συνέπεια την έλλειψη παροχής υπηρεσιών στους συμπολίτες μας και την υποβάθμιση των υποδομών του δήμου.
Οι καθημερινές ανάγκες όπως η καθαριότητα, η συντήρηση κοινοχρήστων χώρων (δρόμοι, πάρκα, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και αναψυχής) είναι λίαν επιεικώς στα κατώτερα υποφερτά όρια, μάλλον θα έλεγε κανείς στα όρια της εγκατάλειψης και μόνο όταν έρχονται οι συμβασιούχοι είναι αισθητή η διαφορά. Ο εθελοντισμός όπως τον εννοεί η δημοτική αρχή δεν λύνουν, όπως είναι φανερό, τα προβλήματα. Στον πολιτισμό και τον αθλητισμό η πολιτική της ανταποδοτικότητας, δημιουργούν τον αποκλεισμό στα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Πολιτιστικά  δρώμενα δεκαετιών όπως,  θεατρικές, μουσικές  παραστάσεις και παιδικές εκδηλώσεις, έχουν αντικατασταθεί από αγορασμένες παραστάσεις. Η Δημοτική αρχή διέλυσε μία προς μία τις θεατρικές ομάδες, την κινηματογραφική λέσχη, γιατί δεν τις θεωρούσε αρεστές και φιλικές προς αυτή.
Στις εκπαιδευτικές υποδομές (σχολικές μονάδες - παιδικοί σταθμοί) συντηρούνται μόνο τα άκρως απαραίτητα και μάλιστα πολλές φορές από τους συλλόγους γονέων, που πληρώνουν αυτοί μέρος των εξόδων συντήρησης και τα διαφημίζει ως έργα της η δημοτική αρχή.
Η κοινωνική πολιτική, είναι διεκπαιραιωτικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει στην ουσία το πρόβλημα των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, ώστε να βοηθηθούν, να σταθούν όρθιοι και να παλέψουν για να έχουν αυτά που δικαιούνται. Η Δημοτική αρχή Κωνσταντάτου λειτουργεί τις κοινωνικές υπηρεσίες, σαν αμορτισέρ τις λαϊκής οργής και αγανάκτησης, με τον μανδύα της φιλανθρωπίας προς τους άπορους, προωθεί την παροχή των απαραίτητων για την επιβίωση είτε από την προσφορά των δημοτών, είτε από χορηγούς.
Σήμερα ζητάει μια ενισχυμένη εντολή, ονειρεύεται ευρύτατη νίκη από την πρώτη Κυριακή, ως επιβράβευση της πολιτικής του και των έργων που έκανε. Έργα που συνοψίζονται στην ανακαίνιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών και πάρκων μια ανάγκη για τα νέα ζευγάρια, αλλά και υποχρέωση της δημοτικής αρχής, που έκανε με χορηγίες και αυτές χωρίς την απαραίτητη διαφάνεια και χωρίς να διεκδικήσει από την πλεονασματική Περιφέρεια ούτε ευρώ, την ανακαίνιση των ΚΑΠΗ και το βάψιμο των σχολείων.
Φίλοι και φίλες
Με την "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο μας δίνουμε καθημερινά τον αγώνα από τη μεριά της αντιπολίτευσης, της μόνης αντιπολίτευσης, για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειώντων καθημερινών λαϊκών ανθρώπων. Εκφράζουμε με τη φωνή μας τη φωνή της νεολαίας, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου.
Την τετραετία που πέρασε, Παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους  της περιοχής μας, κατά των πολιτικών της ΕΕ που στόχο έχουν τον αφανισμό τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους.
Καταγγείλαμε με τις παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που εφαρμόζει η δημοτική αρχή και απαιτήσαμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, που να πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συμπαρασταθήκαμε ενεργά στους εργαζόμενους του δήμου στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά. Στους εργαζόμενους στο Ασκληπιείο της Βούλας, που οδηγείται στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση.
Απαιτήσαμε μείωση ή κατάργηση φόρων και δημοτικών  τελών, σε παρεχόμενες υπηρεσίες από το δήμο και ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους και τους μικροεπαγγελματίες, την ώρα που η δημοτική αρχή αυξησε τα δημοτικά τέλη στο Ελληνικό κατά 30%.
Κάναμε παρεμβάσεις - προτάσεις για τη δημιουργία υποδομών και έργων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικών μονάδων όπως του 4ου Λυκείου, του ΣΕΚ, με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας και ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Απαιτήσαμε τον αντισεισμικό έλεγχο δημοτικών κτηρίων, σχολικών μονάδων, λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας.
Όσον αφορά τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου:
Η παράταξη Κορτζίδη, που σήμερα έχει την στήριξη της ΛΑΕΝ, στήριξε και στηρίχθηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με κοινές εκδηλώσεις, με φωτογραφίες και φιέστες,   δημιουργώντας αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο, για φιλολαϊκή διαχείριση του δήμου, για μια επένδυση φιλική για το λαό. Άλλαξαν ακόμα και το σύνθημα στα πανό και από ....το ούτε σπιθαμή ούτε ευρώ στους ιδιώτες, το μετέτρεψαν σε.. όχι στο ξεπούλημα ναι στην αξιοποίηση. Λειαίνοντας και προετοιμάζοντας το έδαφος, για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για ποια  αξιοποίηση μας μιλούσαν; Αυτή που γίνεται σήμερα; Προπαγάνδιζαν το «σχέδιο Μπελαβίλα», για Μητροπολιτικό Πάρκο, ναι του Μπελαβίλα του υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, γνώριζαν για το «νέο σχέδιο προσαρμογής» στις ανάγκες των επιχειρηματιών, που ως συμβιβασμός υπογράφηκε, μετατρέποντας το Μητροπολιτικό Πάρκο σε ενοποίηση αύλειων χώρων των ουρανοξυστών; Που χαρίζει το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Γιατί ξέρουμε καλά πως δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή αξιοποίηση όσο η γη,  οι ελεύθεροι χώροι είναι εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται για τα κέρδη. 
 Να θυμίσουμε ότι ήταν η παράταξη Κορζτίδη, που στήριξε την απαίτηση της κυβέρνησης να πάρει άρον, άρον τα αποθεματικά των δήμων, δηλαδή δικά μας λεφτά και να τα δώσει στους δανειστές  την ώρα που έγδερναν τον λαό με τη άγρια φορολογία.
 Μήπως να θυμηθούμε ότι ήταν τα στελέχη  της παράταξης Κορτζίδη,  που έβαφαν τους δρόμους με ένα μεγάλο ΟΧΙ τον Ιούλιο του 2015, έστελναν τους εργαζόμενους στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που άδειαζε  κάθε ριζοσπαστικό άνθρωπο,μετατρέποντας το όχι σε ναι, γνωρίζοντας ότι φέρνει ένα ακόμα μνημόνιο για τον Λαό. Μπορεί σήμερα να λένε ότι όλα αυτά είναι περασμένα - ξεχασμένα και ότι τώρα δεν είναι με την κυβέρνηση και παραμένουν πιστοί στις αρχές τους... αλλά δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα  για την Νατοϊκή άσκηση που διεξήχθη στην γειτονιά μας,  για το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους, που μόνο στα σπίτια μας δεν μπήκαν... Γιατί μπορεί να λες και σωστά  ότι είσαι ενάντια στο φασισμό και την παρουσία παραστρατιωτικών στην παρέλαση αλλά βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος, όταν δεν καταδικάζεις και αυτούς που προμοτάρουν και ενισχύουν τον φασισμό στα Βαλκάνια για να περάσουν τα σχέδια τους.
Μήπως να θυμηθούμε και την θητεία που ήταν διοίκηση, στο Δήμο, όταν έκαναν γενναίες μειώσεις στο ενοίκιο του Μαρινόπουλο, ή στην μείωση των οργανικών θέσεων του Δήμου, ψηφίζοντας μαζί με τον Κωνσταντάτο, τον Τσαπραλή και τον Πασβαντίδη, ή όταν αρνήθηκαν την πρόταση της Λ.Σ. για μειώσεις στο Δημοτικά τέλη σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά; Με παράλληλη αύξηση στις βίλες του κάτω Ελληνικού, τις Τράπεζες, τα πολυκαταστήματα.
Σήμερα λένε, όλοι μαζί για να διώξουμε τον Κωνσταντάτο, που έφεραν αυτοί με την πολιτική που εφάρμοσαν.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης", καθώς και ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας που τον στηρίζει, στεκόμαστε απέναντι στις δυσκολίες και στα καθημερινά προβλήματα με ήθος και αξιοπρέπεια, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.
Δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν, δεν παλεύουμε για θέσεις και καρέκλες, που θα τις χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά θα τις χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο στα χέρια του λαού.
Θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα και θα αγωνιζόμαστε μαζί με τον συμπολίτη για καλύτερη ποιότητα ζωής, για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Θα στεκόμαστε απέναντι στη λογική της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών. Κατά της παροχής υπηρεσιών στη λογική "κόστους - όφελους".
Δεν θα γίνουμε μεσάζοντες της κάθε αντιλαϊκής εξουσίας, αλλά θα είμαστε μαζί με το λαό, κατά των κυβερνητικών επιλογών που τον έχουν εξαθλιώσει.
Θα διεκδικούμε φιλολαϊκά μέτρα που θα πηγαίνουν τη ζωή μπροστά και θα κινητοποιούμαστε για επανασυνδέσεις ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών και ενάντια σε πλειστηριασμούς περιουσιών.
Δεν θα είμαστε τα "καλά παιδιά" που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων. Θα είμαστε σε "άλλο μήκος κύματος", στην "άλλη όχθη" και δεν θα διστάσουμε να απειθαρχήσουμε εν γνώσει των συνεπειών.
Στη νεολαία, τους 17άρηδες που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά τους λέμε χωρίς καμία αναστολή, η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη, αγωνιστική, να ενισχύει το δρόμο της ανυπακοής και της αντίστασης, γιατί τους έχουν ετοιμάσει ένα μέλλον που είναι μικρό σε σύγκριση με τα όνειρά τους, που είναι πολύ μεγάλα. Αξίζει λοιπόν και η νεολαία σήμερα να κάνει το βήμα, να τολμήσει, να συμπορευτεί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι, αν θέλουμε το πραγματικά διαφορετικό, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε με τη στάση μας, με τις ενέργειές μας, με την ψήφο μας.Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται.
Ξέρουμε ότι μας εμπιστεύεται,ξέρει πως είπαμε και λέμε την αλήθεια, όμως πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να έρθει μαζί μας έστω και αν δεν συμφωνεί σε όλα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολος ο δρόμος της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, είναι ο σωστός δρόμος.
Σας καλούμε να μην λυγίσετε σε εκβιασμούς και πιέσεις.
Να κλείσετε κατάμουτρα τις πόρτες σε όλους τους υποψήφιους που με ρουσφέτια για διορισμούς σε θέσεις που δεν υπάρχουν, θέλουν να αρπάξουν την ψήφο σας.
Να υποστηρίξετε δυναμικά το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι
Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση παντού, στηρίζουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού,
στις εκλογές δυναμώνουμε, στηρίζουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού.