Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μαχητική και μαζική η κινητοποίηση στην Αργυρούπολη

Με μαζική και μαχητική κινητοποίηση απάντησαν χθες (31/10/2018) το απόγευμα οι Οργανώσεις Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην προκλητική ενέργεια της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού να αναθέσει το άνοιγμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου σε σχηματισμό φασιστικού συνονθυλεύματος ένστολων. Σχετική ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε χθες.

'Με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, αλλά και ενάντια στις δυνάμεις που τον «ξεπλένουν», όπως η δημοτική αρχή, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, απόγονοι αντιστασιακών, εργαζόμενοι και κάτοικοι διαδήλωσαν στις γειτονιές της πόλης, καλώντας το λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και οι διαδηλωτές με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά - Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Φασίστες, τσιράκια των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Θυμίζουμε ότι η ακροδεξιά ομάδα «ΟΔΕΥΩ (Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας)» είχε προσκληθεί από τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης - Ελληνικού για να ανοίξει την παρέλαση της πρόσφατης επετείου, φορώντας στολές παραλλαγής, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν καλυμμένοι με φούμο και φώναζαν τα γνωστά απαράδεκτα αλυτρωτικά συνθήματα για τη Μακεδονία. Οι συγκεκριμένοι στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε ρατσιστικές και εθνικιστικές δραστηριότητες, όπως στην κατάληψη του χώρου που προορίζεται για μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα, στην περιφρούρηση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα, ενώ διαφημίζουν στο διαδίκτυο ασκήσεις παραστρατιωτικού τύπου που διοργανώνουν σε βουνά, ποτάμια κ.α.

Η δημοτική αρχή, υπερασπιζόμενη την επιλογή της, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου «έλληνες πολίτες», που «παρέλασαν περήφανα»! Η αντιδραστική της ρητορεία φτάνει να χαρακτηρίζει «εθνομηδενιστές» και «ανθρώπους που ονειρεύονται νέο εμφύλιο» όσους κατήγγειλαν το ξέπλυμα που κάνει στους ακροδεξιούς. Ο δε αντιδήμαρχος της πόλης συνεχάρη τα φασιστοειδή για τον «άψογο σχηματισμό» τους!'

Με την τους κινητοποίηση, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό της Αργυρούπολης και του Ελληνικού να καταδικάσει την παρουσία της συγκεκριμένης φασιστικής ομάδας, αλλά και να δυναμώσει την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και τον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αντιτασσόμενος στο φασισμό, στον εθνικισμό και στο ρατσισμό και στο σύστημα που τους γεννά.' (Πηγή: 902.gr)'