Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση για τα προβλήματα στην εκπαίδευση στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σημαντική πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο  της Τετάρτης 22/11/2017 για τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης ύστερα από επιστολή (βλέπε πιο κάτω) που είχε στείλει στον πρόεδρο του ΔΣ.
Στην εισήγηση του ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος Λιάππης Θεόδωρος ανέδειξε την κοροϊδία της κυβέρνησης που παρά τις υποσχέσεις και τα παχυλά λόγια της μέσω του Υπουργείου Παιδείας , τα προβλήματα στην εκπαίδευση  συνεχίζουν να ταλανίζουν  και την φετινή χρονιά την οικογένεια, γονείς και παιδιά και αυτό εκφράζεται και στο δήμο μας καθημερινά σε σχολειά και σταθμούς. Είναι ανάγκη τόνισε να γίνει μια συζήτηση ,με τους γονείς ιδιαίτερα, που έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και πρέπει να τα διαχειριστούν . Προβλήματα που προκύπτουν από ελλείψεις και περικοπές σε χρηματοδότηση, από κενά σε καθηγητές, από την ανάγκη για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που πρέπει να καλύψουν οι δήμοι κ.α  Προβλήματα που πολλά απ αυτά  δεν θα υπήρχαν αν η κυβέρνηση είχε αποδώσει στους δήμους  πέρα απο την ευθύνη και τους αντίστοιχους πόρους για  έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, της ΕΛΜΕ Ν.Α. και άλλων φορέων. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα κτιριακά προβλήματα καθώς και στην έκρυθμη κατάσταση του διαπολιτισμικού σχολείοu.

Επιστολή πρός το πρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Τσαρπαλή

Κύριε πρόεδρε,

Παρά τις υποσχέσεις και τα παχυλά λόγια της κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Παιδείας , τα προβλήματα στην εκπαίδευση  συνεχίζουν να ταλανίζουν  και την φετινή χρονιά την οικογένεια, γονείς και παιδιά και αυτό εκφράζεται και στο δήμο μας καθημερινά σε σχολειά και σταθμούς. Είναι ανάγκη να γίνει μια συζήτηση ,με τους γονείς ιδιαίτερα, που έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και πρέπει να τα διαχειριστούν.  Προβλήματα που προκύπτουν από ελλείψεις και περικοπές σε χρηματοδότηση, από κενά σε καθηγητές, από την ανάγκη για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που πρέπει να καλύψουν οι δήμοι κ.α Προβλήματα που πολλά απ αυτά  δεν θα υπήρχαν αν η κυβέρνηση είχε αποδώσει στους δήμους  πέρα από την ευθύνη και τους αντίστοιχους πόρους για  έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων. Ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στον ρόλο των συλλόγων γονέων που πρόσφατα αντιμετωπίζουν  και τα προβλήματα  με τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από την ύπαρξη ή μη ΑΦΜ.
Για αυτό χρειάζεται να κουβεντιάσουμε στο Δ.Σ. να εντοπίσουμε προβλήματα και πως αυτά εκφράζονται στο δήμο μας καλώντας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

          07/11/17                                                                  Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
                                                                                               Λιάππης Θοδωρής