Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

«Ο δρόμος χαράχτηκε» - 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 18.30 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 

«H Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σας καλεί στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί το έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλον τον κόσμο. Τη μεγάλη εποποιία που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με κατακτήσεις που διαμορφώνουν μια ζωή ανώτερου επιπέδου, άπιαστο όνειρο για τον καπιταλισμό.

Όλοι αυτοί που πανηγύρισαν την ανατροπή του σοσιαλισμού, είναι αυτοί που σήμερα από τη μια με λύσσα συνεχίζουν τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία και από την άλλη χτυπάνε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Χρησιμοποιείται ο ωμός είτε ο καλυμμένος αντικομμουνισμός, ώστε ο λαός να μη δει την αλήθεια, να μη στρέψει το βλέμμα του στο δρόμο που μπορεί να του δώσει τη διέξοδο από την ανεργία, τη φτώχεια και τους πολέμους.

Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος!


Ουτοπία είναι να λες πως σε ένα άδικο, βάρβαρο σύστημα, όπως το σημερινό, μπορεί να υπάρξει "δίκαιη ανάπτυξη" για όλους.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός να γευτούν μια ζωή καλύτερη, ανώτερη, απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ!

Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Η εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι’ αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!

Αυτό που φαίνεται σήμερα ακίνητο, αύριο μπορεί να μεταβληθεί ριζικά.

Αυτό είναι το δίδαγμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου, τον 21ο αιώνα να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό".

Να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην Ιστορία.

Να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ  δρομολογεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ως εξής:

- Μπραχάμι, στις 5 μ.μ. από Αγίου Δημητρίου 163

- Γλυφάδα, στις 4.30 μ.μ. από πλατεία Αγίου Τρύφωνα

- Ελληνικό, στις 4.30 μ.μ. από πλατεία Σουρμένων

- Αργυρούπολη, στις 4.45 μ.μ. από Δημαρχείο Αργυρούπολης (Λεωφόρος Κύπρου) 

- Νέα Σμύρνη, στις 5 μ.μ, από το Polis Park