Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σχόλιο ΚΚΕ για τα γεγονότα στο Ελληνικό

Δημοσιεύουμε παρακάτω το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα γεγονότα που συνέβησαν στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό στις 6 Φλεβάρη 2017 και για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Για την αθλιότητα στην οποία διαμένουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο χώρο του Ελληνικού, που δεν χαρακτηρίζεται καν ως τυπική δομή "φιλοξενίας", η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη. Όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο η μεταφορά των προσφύγων σε ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, αλλά σήμερα ο κ. Μουζάλας έκανε ένα βήμα παραπέρα: Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε απ’ τους πρόσφυγες "να κόψουν το λαιμό τους", αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες διαμονής, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη και "επιχειρήματα", που είναι βούτυρο στο ψωμί της ξενοφοβικής και φασιστικής ρητορικής.


Ελληνικό 6/2/2017, 902.gr
Το ΚΚΕ ζητάει να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού σε στεγασμένους, αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους και τα άτομα με προβλήματα υγείας και να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των παιδιών στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης προσφύγων».(Πηγή:Κ.Κ.Ε.)