Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα κατά της δίωξης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης κατέθεσε στις 8 Φλεβάρη  ψήφισμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην συνεχιζόμενη δίωξη του Δημάρχου Πατρέων, το οποίο υπερψηφίστηκε. Ακολουθεί το ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ

«Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού –Αργυρούπολης  καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του  δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας.

Ο λαός  της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι εκτελέσεις αγωνιστών, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε  Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  εκφράζει την συμπαράσταση του στον διωκόμενο συνάδελφο, και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε κανείς να μην διώκεται, επειδή δεν «βάζει πλάτη» στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του Δημάρχου από τις δικαστικές διώξεις».






Ελληνικού-Αργυρούπολης