Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κρίσιμη Κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς!

Αγαπητοί γονείς,

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ βρίσκονταν κυριολεκτικά «στον αέρα» με ότι σημαίνει αυτό για τα παιδιά και τους γονείς.  Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μειώθηκαν δραστικά φέτος οι θέσεις σε δομές που δηλώθηκαν από δήμους. Η Λαϊκή Συσπείρωση  έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη κάλεσε την διοίκηση να γίνει ειδική συνεδρίαση με καλεσμένους γονείς  για το θέμα των παιδικών σταθμών ώστε να οργανωθούν δράσεις  μαζί  με γονείς και εργαζόμενους για να δοθεί οριστική λύση.
Η συνεδρίαση αυτή αν και καθυστέρησε έγινε πρόσφατα και αποφασίστηκε με την πίεση των γονιών να γίνει κινητοποίηση  στο
Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι κέρδισαν στο τελευταίο Δ.Σ. να παραμείνουν μέχρι τον Ιούλιο και να πληρώνονται και με την συμβολή του  Δήμου. Αυτό όμως είναι μόνο για φέτος.  Έχει λοιπόν  σημασία οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν  να δίνουν την δυνατότητα μαζικής συμμετοχής γονιών και εργαζομένων χωρίς βέβαια να επηρεαστεί το πρόγραμμα των σταθμών , ώστε να δοθεί οριστική λύση.  Αυτό θα ενισχύσει την πίεση απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο.

  Χρειάζεται  οι εργαζόμενοι , οι γονείς  να παρέμβουμε άμεσα και να απαιτήσουμε:

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς  Καμία χρέωση των γονέων
Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών.

                                 
Ελληνικού-Αργυρούπολης