Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σήμερα 28 Φλεβάρη στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό

'Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ και κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους των γύρω περιοχών περιόδευσε το πρωί της Κυριακής 28 Φλεβάρη, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Διαπίστωσαν την τραγική εικόνα, με χιλιάδες πρόσφυγες (κυρίως Σύροι και Αφγανοί), μεταξύ τους πολλά μικρά παιδιά να παραμένουν εγκλωβισμένοι μη μπορώντας να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τις αρμόδιους, έχει μεγαλώσει σε μεγάλο βαθμό ο όγκος των μεταναστών που δέχονται, αφού τα σύνορα στις γειτονικές χώρες έχουν κλείσει ή ανοιγοκλείνουν και οι πρόσφυγες περνούν με το σταγονόμετρο, λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό του χώρου να διαχειριστεί την πολύ δύσκολη αυτή κατάσταση, όμως υπάρχει μεγάλη ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με καταγγελίες των προσφύγων, δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για την εξασφάλιση βασικών αναγκών, όπως η υγιεινή και η σωστή διατροφή των παιδιών. Χαρακτηριστική της αγωνίας των μεγαλύτερων ήταν η φράση τους «Δεν με ενδιαφέρει τι θα φάω εγώ, τα παιδιά θέλουμε να ταΐσουμε φυσιολογικά».

Επίσης, πολλές ήταν και οι αναφορές ότι έχουν πληρώσει μέχρι και 100 ευρώ για να τους μεταφέρουν στα σύνορα, αλλά δεν τους έχουν ενημερώσει για το πότε και ενδιαφέρονταν να μάθουν πότε θα τα ανοίξουν να μπορέσουν να φύγουν' Η ανακοίνωση που μοιράστηκε από το κλιμάκιο, γραμμένη στα αραβικά, έγινε δεκτή από τους πρόσφυγες, ενώ το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γίνει η παραμονή τους εδώ πιο ανθρώπινη, αλλά και να αναδειχτεί η αλληλεγγύη των φορέων.

Στις συνομιλίες που έγιναν με τους πρόσφυγες αναδείχτηκαν οι αιτίες του πολέμου, τις ευθύνες της ΕΕ που από τη μία προκαλεί τους πολέμους και από την άλλη διαχωρίζει τους μετανάστες και δεν δίνει σε όλους ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, αντιθέτως χτίζει φράχτες.(Πηγή: 902.gr)