Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π. ΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗ

  ¨Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον…

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,

και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.¨ (Φώντας Λάδης)

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23/9/2020, έθεσε το θέμα που προέκυψε με την ρατσιστική, εμετική ανάρτηση του αντιδημάρχου Πέτρου Ξηνταβελώνη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια.

Κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, την δημοτική αρχή και κυρίως των δήμαρχο να καταδικάσει αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις και να διαχωρίσει την θέση του δημοτικού συμβουλίου, από τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις. Ζήτησε επίσης να αποπέμψει τον Πέτρο Ξηνταβελώνη απο τη θέση του αντιδημάρχου.

Κάλεσε τον ίδιο τον αντιδήμαρχο να καταδικάσει την χυδαία ανάρτηση, αλλά κυρίως να καταδικάσει την πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους του νησιού, καθώς συμμετέχει και υλοποιεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ανέδειξε παράλληλα, τις βαρύτατες ευθύνες που έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία τέτοιων κολαστηρίων όπως της Μόρια.

Ο Πέτρος Ξηνταβελώνης στην τοποθέτηση του, δεν βρήκε ουτε μια λέξη για να καταδικάσει  το ξενοφοβικό και ρατσιστικό μίσος, που καλλιεργείται από τα διάφορα φασιστοειδή.

Δεν βρήκε ουτε μια λέξη για την πολιτική, που δημιουργεί την μετατροπή των νησιών του Αιγαίου, σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, με την λειτουργία των κλειστών ΚΥΤ.

Δεν βρήκε όμως ούτε το θάρρος και δεν έκανε φυσικά καμία ουσιαστική αυτοκριτική, καθώς δεν καταδίκασε την ίδια την ανάρτηση, ούτε την απαράδεκτη  τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες  και μετανάστες στη Μόρια, αναμεσά τους και χιλιάδες παιδιά.

Τον ρόλο του υπερασπιστή ανέλαβε κατόπιν ο ίδιος ο δήμαρχος, που μέσα σε έναν παραληρηματικό λόγο, με ανιστόρητες αναφορές, αναπαρήγαγε την θεωρία των δυο άκρων και δικαιολόγισε ουσιαστικά την απαράδεκτη ανάρτηση του αντιδημάρχου, ταυτιζόμενος με πάθος μαζί του. Έκανε μάλιστα την απαράδεκτη σύνδεση και το λογικό άλμα στο κενό, πως εάν είναι ο Πέτρος Ξηνταβελώνης φασίστας, τότε είμαστε όλοι φασίστες, τοτε είναι και φασίστες το 70% των πολιτών που μας ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές(!!!). Προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να τσουβαλιάσει το σύνολο των ψηφοφόρων, που τον επέλεξαν για δήμαρχο, με την χυδαία ρητορική και την ρατσιστική, εμετική ανάρτηση του αντιδημάρχου Πέτρου Ξηνταβελώνη.

Ταυτόχρονα απέφυγε επιδέξια να αναφερθεί στα αιτήματα που θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση:

Ø     Να κλείσει τώρα οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας, να μην ανοίξει άλλο στη Λέσβο ή στα άλλα νησιά.

Ø    Να οργανωθεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες για την προσωρινή φιλοξενία, έως ότου τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για οικογένειες με μικρά παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

 

Καλούμε το λαο της πόλης να πάρει θέση και να καταδικάσει την συγκεκριμένη εμετική και απάνθρωπη ανάρτηση του αντιδημάρχου και να βγάλει συμπεράσματα από  την κάλυψη που του παρέχει ο δήμαρχος αθωώνοντας τέτοιες πρακτικές.

 

¨Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον,

Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.¨