Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Scripta Manent ή πως επιβεβαιώνεται η Λαϊκή Συσπείρωση για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Στην απάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στο blogspot της, http://dsellar.blogspot.gr/2014/12/blog-post_3.html, στην ανάρτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης στο blogspot της σχετικά με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, με τίτλο «Η Ρένα είναι οφσάιντ», http://lsellinikoarg.blogspot.gr/2014/11/blog-post_25.html, αντιπαραθέτουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης της 5/2/2014.  Στην διοίκηση του Δήμου ήταν τότε η Δημοτική Συνεργασία και δημοτικός σύμβουλος της ήταν ο κ. Μωυσίδης.  
Αναδεικνύουμε απλά τις 'κυβιστήσεις' του ΣΥ.ΡΙΖ.Α . με την γνωστή τακτική άλλα να λένε τοπικά και άλλα στην Περιφέρεια και στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Καλή μελέτη!

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό κείμενο των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης της 5ης  Φλεβάρη 2014:

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν. Ο κύριος Ιωαννίδης έχει το λόγο.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Να κάνω καταρχήν μια διευκρίνιση γι' αυτά. Όσα είναι συμβάσεις έργου και αφορούν το καλλιτεχνικό προσωπικό, ειδικά στο καλλιτεχνικό προσωπικό, και δεν πάνε και με τη μέθοδο του ΑΣΕΠ, θα υπάρξει μοριοδότηση. Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι αυτοί κάποτε ήταν εργαζόμενοι, συμβασιούχοι. Οι προηγούμενες διοικήσεις, ενώ είχαν τη δυνατότητα να τους κάνουν αορίστου χρόνου, δεν τους κάνανε, γιατί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τους είχανε συμβασιούχους, για τους γνωστούς λόγους.
          Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή μετονομάστηκαν σε εργολάβοι. Ό,τι χρήματα παίρνανε διαιρέθηκαν διά το 10μηνο και φτάσαν να ’χουν-, βάσει των ωρών βέβαια και της προσφοράς τους, να έχουν αυτές τις διαβαθμίσεις. Κάποιοι που βλέπετε ότι παίρνουν 5.000, είναι γιατί δεν έχουν μπλοκάκι, γιατί τώρα αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ’χουν και μπλοκάκι, δεν έχουν μπλοκάκι και πληρώνονται με απόδειξη δαπάνης, πώς λέγεται.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Παροχής υπηρεσιών.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Δεν είναι παροχής υπηρεσιών, είναι απόδειξη δαπάνης. Δηλαδή ένα ποσό μέχρι 5.000 λέει ο νόμος, και γι' αυτό τους πληρώνουν έτσι.
          Τώρα, επειδή ανησυχεί ο κύριος Ζωγόπουλος γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Τούτη η Διοίκηση τους έκανε και μείωση μισθού 10% στην προηγούμενη χρονιά. Για να ξέρετε. Και σε κάποιους που έπαιρναν 8 χιλιάδες € και δεν είχαν και μπλοκάκι, αναγκάζονται να δουλεύουν με 5. Όπως η Όλγα η Γκάτσιου. Το κλείσαμε αυτό, να προχωρήσουμε τώρα στα υπόλοιπα.
          Σήμερα έρχεται εδώ να ψηφίσουμε θέσεις εργασίας. Είναι γνωστή η θέση μου κι έχω ξανατοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Οι ανάγκες που υπάρχουν… Γιατί αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους αναζητούμε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τις πάγιες αυτές και διαρκείς ανάγκες εμείς, ενώ τη μια φορά είπαμε ότι θα τις υπερασπιστούμε, την άλλη τις αφήσαμε. Σήμερα που πρέπει να βγούμε και να ευχαριστήσουμε την ΚΕΔΕ, που βρήκε να τρέξει να προχωρήσει τις διαδικασίες για να προσλάβουμε το προσωπικό που είναι αναγκαίο, είναι η ΚΕΔΕ η οποία ζήταγε να μειώσουμε το προσωπικό και τις οργανικές θέσεις των Δήμων. Μειώσαμε τις οργανικές θέσεις κατά 40%, και δεν πληρούμε τώρα και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μα ήταν κατ’ απαίτηση των μνημονίων και της τρόικας. Κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου να φεύγουν σιγά-σιγά οι Υπηρεσίες από τους Δήμους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας.
          Ποιο είναι το μέλλον; Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον σήμερα, και πώς θα διαχειριστούν οι Δήμοι, και πώς θα χρησιμοποιήσουν το προσωπικό τους; Το μέλλον είναι πάρα πολύ απλό: Κοινωφελής εργασία και ΚΟΙΝΣΕΠ. Τι είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ; Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Ποιοι τις προβάλλουν αυτές; Τις προβάλλει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει το μνημόνιο, και τις προωθούμε και εμείς. Και ο Δήμος ο δικός μας τις προωθεί.
          Αυτό, κύριε Πρόεδρε, το ’βγαλα απ’ το site του Δήμου. Ανέβηκε στο site του Δήμου και λέει: «Πρόγραμμα κατάρτισης για 63 ανέργους». Τι αφορά; «Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”, που συμμετέχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων» κλπ, μην σας το διαβάσω όλο, με την ΑΜΥΜΩΝΗ, με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης–Ψυχικού, τη VFA Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας, ζητάνε 63 ανθρώπους, η πράξη αυτή λέει: για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.
          Αλήθεια, η Διοίκηση είναι υπέρ των κοινωνικών επιχειρήσεων; Γιατί σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο…
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Βλέπεις πουθενά να είναι ο Δήμος, ρε Γιώργο; Κάτσε. Βλέπεις πουθενά…
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Το προπαγανδίζει ο Δήμος, το υποστηρίζει ο Δήμος, και το φέρνει σαν…
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (Εκτός μικροφώνου) Έλα, βρε Γιώργο, […].
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Τουλάχιστον να πω εγώ την άποψή μου. Οτιδήποτε και να πείτε, το προπαγανδίζει ο Δήμος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει, τουλάχιστον να μην παραπλανάς, δεν είναι…
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ζητάω να το κατεβάσετε σήμερα, τώρα. Πάρτε τον υπάλληλο που είναι υπεύθυνος και διαχειρίζεται τη σελίδα να το κατεβάσει. Γιατί αυτή τη στιγμή…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα γιατί; Εσείς θα υποβάλετε την άποψή σας;
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: …παραπλανούμε τους εργαζόμενους, παραπλανούμε την κοινωνία, τους λέμε ότι αγωνιζόμαστε από τη μία, και από την άλλη…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Παρακαλώ, να ολοκληρώσω την άποψή μου. Και από την άλλη δίνουμε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δύο λεπτά έχετε, δύο λεπτά έχετε. Μιλάτε επί πέντε λεπτά τώρα συνέχεια για θέματα εντελώς άσχετα.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Τα πρώτα δύο λεπτά ήταν διευκρινιστικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι θα πει «διευκρινιστικά»; Είστε ένας Δημοτικός…
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ τώρα για το κάθε ένα θέμα να παίρνω το λόγο. Ωραία, θα ξαναπάρω το λόγο να ξαναπώ το ίδιο θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να παίρνετε για ένα λεπτό, ωραία. Θα ξαναπάρετε το λόγο.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Επιτρέψτε μου, ένα λεπτό θέλω, και δεν θα ξαναπάρω το λόγο, εκτός αν χρειαστεί να απαντήσω για κάτι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν μιλάτε γι’ αυτά τα οποία… Μιλάτε για την ιστοσελίδα του Δήμου.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Αυτό ακριβώς είναι. Δεν έχει οργανόγραμμα ο Δήμος, δεν έχει οργανικές θέσεις να καλύψει, και θα εμφανίζονται οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Ξαναζητάω λοιπόν από το Δήμο να το κατεβάσει από το site του Δήμου γιατί προπαγανδίζει κάτι για το οποίο δηλώνει ότι είναι αντίθετος.
          Και επίσης και για τις κοινωφελείς. Και αυτό το πήρα απέξω, επάνω, στην είσοδο, στη ρεσεψιόν. Κοινωφελής επιχείρηση, πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από την Περιφέρεια. Αντίστοιχη περίπτωση.
          Έτσι θα πάνε οι Δήμοι; Αυτή την Αυτοδιοίκηση θέλετε να υπηρετήσετε; Εγώ αυτό το ερώτημα βάζω, και λέω: τι θέλουμε να κάνουμε; Εργαζόμενοι στις κοινωφελείς επιχειρήσεις είναι σήμερα δυο μήνες απλήρωτοι, πάμε για τρίτο μήνα, για 440 € και για πεντάμηνα. Οι οποίοι άνθρωποι για δύο χρόνια δεν θα ’χουν δικαίωμα να λέγονται ούτε άνεργοι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Ιωαννίδη.
          Άλλος θέλει το λόγο; Ο κύριος Λιάππης.
ΛΙΑΠΠΗΣ: Εγώ θα τοποθετηθώ για όλες τις προσλήψεις, για όλο τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με αυτές τις συμβάσεις. Καταρχήν υπάρχει και κάτι που δεν το έχω δει εδώ, δεν ξέρω, αφορά μου φαίνεται τα νομικά πρόσωπα.
          Επειδή αυτή η εγκύκλιος ήρθε για όλους τους Δήμους, όλοι οι Δήμοι αυτοί το διάστημα δηλαδή κάνουν προγραμματισμό προσλήψεων, φαίνεται ότι η ΚΕΔΕ σε συνεννόηση με την κυβέρνηση προχωράει συνολικά σε έναν προγραμματισμό και αφορά όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες, με στόχο να αλλάξει ουσιαστικά, γιατί είναι ένα μεγάλο χτύπημα αυτό- τις εργασιακές σχέσεις, το χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους.
          Φτάνουν σε σημείο (στην Ηλιούπολη μου φαίνεται, σε αυτό το Δήμο, αλλά και σε άλλους Δήμους) στα νομικά πρόσωπα να μιλάμε για προσωπικό με αντίτιμο. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Αντίτιμο. Δηλαδή θα πληρώνεσαι με όσα αντέχει η τσέπη του εργαζόμενου που θα πληρώνει. Ανταποδοτικά με αντίτιμο. Τέτοιου είδους συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις προγραμματίζουν οι Δήμοι σήμερα σε ορισμένες Υπηρεσίες, αύριο καθολικά, σχεδόν σε όλες τις Υπηρεσίες.
          Επομένως μπροστά μας είναι αυτή η εξέλιξη. Η καθολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με όρους εργασίας πραγματικά απαράδεκτους, κατάπτυστους, και σας λέω υπάρχει και η σχέση με αντίτιμο, που σιγά-σιγά μπαίνει. Και οι κοινωφελείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις αυτό το χαρακτήρα έχουν. Έχει σημασία αν ο Δήμος έφτιαξε δικιά του ή αν αξιοποιεί αλλουνού για υπηρεσίες; Δεν τις προωθεί; Δεν τις διαφημίζει; Ένα λοιπόν ζήτημα είναι αυτό.
          Δεύτερον. Υπάρχει το εξής ερώτημα: Εσύ τι θα κάνεις; θα νομιμοποιήσεις ή όχι αυτές τις σχέσεις εργασίας; Εμείς δεν θα τις νομιμοποιήσουμε. Αλλά καταλαβαίνουμε, επειδή δεν αφορά έναν Δήμο, ότι η ανάγκη για πρόσληψη υπάρχει. Ο Δήμος έχει ανάγκη για προσλήψεις. Και μάλιστα σε θέσεις που είναι κλειδιά, στην καθαριότητα π.χ. Δεν μπορούμε όμως να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε υπέρ. Αλλά δεν μπορούμε και να καταψηφίσουμε, γιατί καταλαβαίνουμε ότι και η ανάγκη για δουλειά υπάρχει αλλά και η ανάγκη για προσλήψεις.
          Εμάς η θέση μας είναι ότι σ’ αυτές τις θέσεις… Κι όχι μόνο σ’ αυτές, γιατί τώρα δεν μπορώ να ξέρω με βάση τον προγραμματισμό που κάνουν οι εργαζόμενοι σε συνεννόηση με τις Υπηρεσίες, μπορεί να ’ναι κι άλλοι 50 οι αναγκαίες θέσεις, μπορεί να ’ναι κι άλλοι 100 οι αναγκαίες θέσεις για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες. Σε όλες αυτές τις θέσεις που καλύπτονται, όπως λέτε και εσείς, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πρέπει να υπάρχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Κι εδώ αυτό ανατρέπεται. Και θα ανατραπεί το επόμενο διάστημα πολύ περισσότερο, παίρνοντας υπόψη και τα οικονομικά των Δήμων. Μιλάμε για χρεωκοπία των Δήμων, τι να συζητάμε τώρα δηλαδή; Είναι ένα αίσχος αυτό που γίνεται. Δεν μπορούμε να το στηρίξουμε και να το προωθήσουμε.
          Και εμείς βεβαίως λέω ψηφίζουμε λευκό, και κατεβάζουμε και την πρόταση, όπως κάνουμε συνήθως, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ώστε σ’ αυτές τις θέσεις να υπάρχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Λιάππη.
          Ο κύριος Εφραιμίδης έχει το λόγο.
ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ: (Εκτός μικροφώνου) […].
(Διαλογικές συζητήσεις εκτός μικροφώνου)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι. Ο κύριος Μωυσίδης έχει το λόγο.
ΜΩΥΣΙΔΗΣ: Θα ’μαι σύντομος, κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι γνωστές και οι θέσεις του Γιώργου, τις επανέλαβε, και του συναδέλφου Ιωαννίδη, τις επανέλαβε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ θα μπορούσα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη θέση και του κυρίου Λιάππη. Προσλήψεις πλήρως απασχολούμενων εργαζόμενων εδώ πέρα.
          Αυτό που έχω σαν πρόβλημα είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος δεν είναι υποκατάστατο ενός κόμματος για να αλλάξει άρδην την πολιτική κατάσταση και να επιβάλει άλλα πράγματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική Αρχή οφείλουν να λειτουργήσουν τον συγκεκριμένο Δήμο και δυστυχώς και υπό τους όρους οι οποίοι επιβάλλονται από την κεντρική εξουσία. Ένα είναι αυτό. Στο βαθμό που μπορείς να αντισταθείς, νομίζω και σαν δημοτική Αρχή και σαν Δημοτικό Συμβούλιο το ’χουμε κάνει επανειλημμένα και συνεχίζουμε να το κάνουμε, να μην επαναλάβω, τα είπαμε και την προηγούμενη φορά.
          Αυτό όμως που θέλω να πω στον συνάδελφο τον Γιώργο, και τον συνάδελφο τον Λιάππη, έχει να κάνει με τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Υπάρχει ένα λάθος σ’ αυτό το πράγμα. Οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί δεν είναι μνημονιακό φαινόμενο ούτε μνημονιακή επιβολή. Οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί είναι μία πρακτική η οποία εφαρμόζεται εδώ και τριάντα με σαράντα χρόνια τουλάχιστον στην Ευρώπη, για να μην πω σε διάφορες χώρες του καπιταλισμού…
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: (Εκτός μικροφώνου) […].
ΜΩΥΣΙΔΗΣ: Ένα λεπτό, Γιώργο. Και για ένα κομμάτι της αριστερής άποψης αποτελεί εναλλακτικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κατανάλωσης. Διάβασε τα βιβλία, και τα ελληνικά…
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: (Εκτός μικροφώνου) […].
ΜΩΥΣΙΔΗΣ: Λέω, λέω. Το ότι μπορεί κανείς να υποστηρίζει κοινωνικό συνεταιρισμό που συγκροτείται από ανέργους είναι ένα θέμα, ένας κοινωνικός συνεταιρισμός που υποκαθιστά διάφορες άλλες υπηρεσίες είναι ένα άλλο θέμα. Από κει και πέρα, αυτή η συλλήβδην καταδίκη φαινομένων, μορφών, απόψεων για τον τρόπο συλλογικής οργάνωσης της οικονομίας, της κατανάλωσης κλπ, δεν βοηθάει.
          Έχω μπροστά μου ακριβώς αυτό που είδες στην… Και αυτό μάλιστα συζητάμε εδώ πέρα και με τον Αντιδήμαρχο τον Μαραγκό τι ακριβώς είναι. Καταρχάς δεν είναι τίποτα τραγικό το να ανεβαίνει –δεν το βλέπω εγώ τουλάχιστον- στην ιστοσελίδα του Δήμου ότι σε έναν οργανισμό που είναι στα όρια του Δήμου γίνεται κάτι. Γίνεται κάτι, και μπορώ να σου δώσω και το πρόγραμμα. Τι σημαίνει «υποστήριξη»; Δεν βλέπω πού είναι η υποστήριξη η δικιά μας σε φαινόμενα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την όποια ιδεολογική συγκρότηση της δημοτικής αυτής Αρχής ή τη δική σου ή κάποιων άλλων.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Εγώ «προπαγάνδιση» είπα, όχι «υποστήριξη».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, παρακαλώ.
ΜΩΥΣΙΔΗΣ: «Προπαγάνδιση». Μα η προπαγάνδιση ξεκινάει από την υποστήριξη. Προπαγανδίζω κάτι γιατί το πιστεύω κιόλας.
          Θα δούμε τι θα κάνουμε μ’ αυτό, αλλά θα παρακαλέσω πραγματικά, και για το καλό των ανέργων, η καταδίκη 5μηνιτών, 8μηνιτών κλπ. στο όνομα της πλήρους απασχόλησης δεν βοηθάει. Γιατί άμα καταδικάζεις και δεν παίρνεις προγράμματα ας πούμε της δυνατότητας να έχεις 100 ανέργους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να μπορούν ν’ απασχοληθούν για πέντε μήνες, με αυτά που τους δίνουν -τα οποία τα καταδικάζω, δεν το συζητώ-, αλλά άμα σου μαζευτούν 200 άνεργοι εδώ πέρα της Αργυρούπολης και σου πούνε: «Για κάτσε ρε φίλε, για λόγους ιδεολογικούς δικούς σου μου απαγορεύεις εμένα που δεν έχω πού την κεφαλήν κλίναι;» Κι εκεί πρέπει να δώσουμε έναν λογαριασμό, πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Δεν είμαστε μόνοι μας. Ούτε ξεκινάμε και μιλάμε ή οφείλουμε να μιλήσουμε από την όποια θέση τη δικιά μας την, σε εισαγωγικά ή όχι, βολεμένη. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.
          Συνεπώς, αφού έχουμε μπει σ’ αυτό… Όπου η αντίσταση δε συζητώ, κι εγώ μαζί σου, να βγούμε στο δρόμο και να το παλέψουμε και να ψηφίσουμε αυτό που θέλεις. Αλλά υπάρχει κι ένας κόσμος ο οποίος το ’χει ανάγκη αυτό. Και η λειτουργία του Δήμου. Δεν μπορούμε να τ’ αρνηθούμε να λειτουργήσει ο Δήμος. Όχι για το καλό μόνο των ανέργων, ή για το καλό της κυβέρνησης και των μνημονιακών συγκυβερνήσεων, αλλά για το καλό της ίδιας της λειτουργίας του Δήμου και των δημοτών μας. Δεν αξίζει, πώς το λένε, να επιρρίπτεις και να ρίχνεις κεραυνούς κατά της δημοτικής Αρχής, λες και δεν την ξέρεις. Λες και δεν την ξέρεις, τρία χρόνια τώρα τουλάχιστον που ’μαστε μαζί.
          Και κυρίως μην μπερδεύεις το θέμα του κοινωνικού συνεταιρισμού. Να το συζητήσουμε, να σου δώσω και τη σχετική βιβλιογραφία, επειδή ασχολούμαι με το θέμα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ολοκληρώστε, κύριε Μωυσίδη.
ΜΩΥΣΙΔΗΣ: Ναι, κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε πάρα πολύ.
          Όποτε θες να το κουβεντιάσουμε Γιώργο, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, ή όχι μόνο έτσι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Μωυσίδη.»