Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Τι ήρθε να μας πει ο κος Γαβρόγλου στην Αργυρούπολη;

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ Γαβρόγλου στην Αργυρούπολη την Πέμπτη 26/4/2018, δημοσιεύουμε   τις ανακοινώσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Ελληνικού-Αργυρούπολης  και  της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.


Τι ήρθε να μας πει ο κος  Γαβρόγλου στην Αργυρούπολη;

Την Πέμπτη 26/4,ο Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου μίλησε στην Αργυρούπολη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις… «ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία»!

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς,
Ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί τον λαό της Αργυρούπολης με το θέμα της ομιλίας του!
Σε μια περίοδο που η κυβέρνησή του κλίνει την «κανονικότητα» στην εκπαίδευση σε όλες τις κλίσεις και συζυγίες, αλλά ακόμα και σήμερα, τέλη Απρίλη, υπάρχουν κενά στα σχολεία και το χειρότερο είναι ότι δε μπορούν να βγουν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων, γιατί ακόμα «κόσμος πάει κι έρχεται», αφού οι συνάδελφοι σχεδόν όλων των ειδικοτήτων μετακινούνται ακόμα!
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προετοιμάζει την 4η αξιολόγηση, έχει ήδη ψηφίσει τριαντάωρο εργασιακό ωράριο, κριτήρια για νέες συγχωνεύσεις σχολείων, περνάει τα μνημονιακά προαπαιτούμενα της αντιδραστικής αξιολόγησης στην εκπαίδευση, των γενικευμένων καταργήσεων – συγχωνεύσεων εκπαιδευτικών δομών, παραδίδει τον τομέα της στήριξη των δικτύων και των αναγκών των σχολείων στην πληροφορική στους ιδιώτες και τους εργολάβους, προχωρά σε μεγάλη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής με την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, προετοιμάζει τη γενίκευση της κινητικότητας για καθηγητές και μαθητές.
Σε μια τέτοια περίοδο, αλήθεια τι ήρθε να μας πει ο κ. Γαβρόγλου στην Αργυρούπολη; Ότι θα αυξήσει τη χρηματοδότηση στις στραγγισμένες σχολικές επιτροπές, που έχει μειωθεί από την κυβέρνησή του και τους προκατόχους του κατά 60%;
  •  Ότι θα χτιστούν νέα διδακτήρια, γιατί τα παιδιά μας κάνουν μάθημα στο 4ο Λύκειο και στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο σε παντελώς ακατάλληλες αίθουσες όπου δεν χωράνε κιόλας;
  •  Ότι θα μειώσει τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα και δεν θα κάνουν μάθημα ακόμα και τα παιδιά που προετοιμάζονται για Πανελλαδικές σε 27άρια Τμήματα;
  •  Τι έχει να πει στους αναπληρωτές μας, που φέτος είναι στην περιοχή μας, ως ένα σταθμό στην πολύχρονη περιπλάνησή τους, που προβλέπεται να συνεχιστεί; Ότι θα κάνει κάποια μέρα, κάποιου χρόνου, κάποτε, διορισμούς;
  •  Τι θα πει ο Υπ. Παιδείας στα παιδιά της Αργυρούπολης, που έχουν άνεργους γονείς ή που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας και το μεροκάματο δε φτάνει; Ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι ξεκινάει η «δίκαιη ανάπτυξη», όταν τα μεροκάματα δε φτάνουν για φαΐ νερό, ηλεκτρικό και θέρμανση; Πόσο μάλλον για μόρφωση, ψυχαγωγία;
Ο κατάλογος είναι μακρύς, αυτονομία  – αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, Νέο Λύκειο, Μαθητεία - δουλεία….
Τίποτα, που να είναι υπέρ του δημόσιου σχολείου, των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών, των γονιών, δεν κομίζει ο κ. Γαβρόγλου στην Αργυρούπολη. Γιατί απλούστατα η παιδεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των «αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων» που προωθεί η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπ. Παιδείας!
Το μόνο που μπορεί να κάνει ο κ. Γαβρόγλου είναι να επαναλαμβάνει μονότονα, και με την προστασία των ΜΑΤ (!) την «κανονικότητά» του και να αποδίδει την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική του στην δημοσιονομική στενότητα και στους όρους των εταίρων, παραλείποντας να πει ότι, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, που προβλέπει τον «εξορθολογισμό» και την «εξοικονόμηση» που εφαρμόζει στην παιδεία! Να δηλώνει τις ευχαριστίες του στον ΟΟΣΑ για τη νέα, αλλά εξίσου αντιδραστική – αντιλαϊκή, έκθεση για την εκπαίδευση στη χώρα μας.
Όμως οι εκπαιδευτικοί και ο λαός της Αργυρούπολης ξέρει ότι, την ώρα που ο ΣΕΒ, τον οποίο υπηρετεί απαρέγκλιτα ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνησή του, πρότεινε και χειροκροτεί τις «αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις» του, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι της Αργυρούπολης, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, έναν δρόμο έχουν: Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να απαιτήσουν μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!
Ένα πρέπει να ξέρει ο κ. Γαβρόγλου ότι «έτσι ήρθαν τα πράγματα αλλά έτσι δε θα πάνε»! Μπροστά μας έχουμε νέους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, που θα σαρώσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του! Που θα ανοίξουν το δρόμο για την παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας!

«Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς - Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς»


ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

27 ΑΠΡΙΛΗ 2018

______________________________________________________________________________

Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης 
Δελτίο Τύπου, για την επίσκεψη Κ. Γαβρόγλου στην πόλη μας.

Συνάδελφοι, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, στην πόλη μας και την σχετική επιστολή-κάλεσμα, που απέστειλε το Προεδρείο της Ένωσης Γονέων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για την αντίθεσή και την άρνηση συμμετοχής μας, στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Από τον περασμένο Ιούλιο του 2017, ήρθε πρόταση από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης, για επίσκεψη του Υπουργού στην πόλη και την διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την Παιδεία. Ο εκπρόσωπος στο ΔΣ της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συμφώνησε με την προϋπόθεση να διοργανώσουμε Ημερίδα για την Παιδεία, με συγκεκριμένη θεματολογία, πρόγραμμα ομιλιών, με προσκεκλημένους, την ΑΣΜΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τις Ενώσεις Γονέων γειτονικών Δήμων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, γονείς και φυσικά τον Υπουργό. Ο σκοπός της Ημερίδας ήταν να δωθεί χρόνος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και σ’ολους τους φορείς της εκπαίδευσης, να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Στους εννέα μήνες που προηγήθηκαν και έπειτα από δέκα επαφές του Προέδρου της Ένωσης, με το γραφείο του Υπουργού, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Παιδείας, (δεν μας προξενεί εντύπωση, καθώς ο Υπουργός αποφεύγει συστηματικά συναντήσεις με τους φορείς της εκπαίδευσης, εαν δεν στέλνει τα ΜΑΤ όπως στην περίπτωση των αναπληρωτών καθηγητών), αντ’ αυτού, μας μοιράστηκε αφισάκι, απο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας, την Πέμπτη 26/4 στο Μ. Θεοδωράκης. Μάλιστα σήμερα μας ήρθε μήνυμα-πρόσκληση από την Ένωση, που καλεί τους συλλόγους και γονείς να συμμετάσχουν στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης, πιστεύει οτι η Ένωση Γονέων οφείλει να κουβεντιάζει και να λειτουργεί μέσα απο τα συλλογικά όργανα (Ομοσπονδία-ΑΣΓΜΕ), να συμβάλει στον διεκδικητικό χαρακτήρα, που πρέπει να έχει στην πράξη το γονεϊκό κίνημα, και μην κινείται απο μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες συμμετέχοντας στην σημερινή εκδήλωση, ώστε να γίνει το ακροατήριο στην επικοινωνιακή φίεστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. (26/4/2018)