Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Για την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού – Αργυρούπολης,  με πρωτοβουλία, που πήρε φέρνει θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, που αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι  να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας που έχουν και φυσικά να μην επιστρέψουν σε καμιά περίπτωση χρήματα για το οποία δούλεψαν.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το 2014 και παράνομη την πληρωμή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μισθών, απαιτώντας την επιστροφή τους , πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν αποτελεί σίγουρη  λύση  να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017 ώστε να μαζέψουν μόρια οι συνάδελφοι για το διαγωνισμό που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει ή κυβέρνηση. Αυτό που έχει γίνει και στο δήμο μας ουσιαστικά δίνει μια  ανάσα, τίποτα παραπάνω . Αξιοποιείται όμως από την κυβέρνηση (βλέπε επιχειρηματολογία Σκουρλέτη)  που προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να κρύψει ότι πίσω από την απόφαση του ελεκτικού συνεδρίου έρχονται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της συμφωνίας για απολύσεις και μείωση των κρατικών δαπανών.  Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ που όλα αυτά τα χρόνια με τις συμβάσεις του δημοσίου γίνεται το μεγάλο πάρτυ το μεγάλο φαγοπότι, με τα χρήματα του Λαού, δεν αντιδρά, παίρνει αυτή την απόφαση=ταφόπλακα για τους εργαζόμενους.


Γνωρίζουν πολύ καλά η κυβέρνηση και oι Δημοτικές Αρχές, ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η απόλυση των συμβασιούχων που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου, δημιουργεί τις απαραίτητες γι’ αυτούς συνθήκες, ώστε να περάσουν ολόκληρα τμήματα στους ιδιώτες. Με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού, θα μπορούν να παραδίδουν τις υπηρεσίες πράσινου. καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοιμητήριο, σε ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που και σήμερα κάνουν σε μικρή κλίμακα  και μάλιστα με απ’ ευθείας ανάθεση. Ταυτόχρονα επιδεινώνεται η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς ζήτημα που είχαμε αναδείξει σε προηγούμενο Δ.Σ.
Δεν έχει καμία υπόσταση η δικαιολογία που προβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει για την πλήρη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Μπορούσε αν ήθελε να νομοθετούσε τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κάτι τέτοιο όμως θα στενοχωρούσε του εταίρους μας και το ΄΄κουαρτέτο ΄΄.

Να φέρει η κυβέρνηση άμεσα νομοθετική ρύθμιση και μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε Αορίστου, να τους καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα τους αλλά και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους μετά τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

Kαλούμε την  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 24/5 και ώρα 19:00, να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου χρόνου, για να πάψει αυτή η εκμετάλλευση και ομηρία.
Ελληνικού-Αργυρούπολης