Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Στο έλεος του χιονιά οι πρόσφυγες στο Ελληνικό

καταυλισμός προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Γενάρης 2017
Τραγική εικόνα διαπίστωσε κλιμάκιο της ΤΟ Νοτίων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή του στις 10/01/2017 στους πρόσφυγες που καταλύουν στο Ελληνικό. Ειδικά στο χώρο του μπέιζμπολ, σε συνθήκες ψύχους διαμένουν 200 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, στοιβαγμένα σε σκηνές των 8 ατόμων. Ο μόνος τρόπος να ζεσταθούν είναι οι κουβέρτες και μία σόμπα για κάθε σκηνή.

Οι πρόσφυγες μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος ότι με αυτά τα μέσα είναι αδύνατο να ζεσταθούν, ενώ δεν γνωρίζουν αν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθούν σε στεγαζόμενους χώρους, καθώς οι σκηνές είναι στημένες πάνω σε χώμα. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ξεριζωμένους, απαίτησε την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, που να παρέχουν όλα τα μέσα για ανθρώπινη διαβίωση.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τη μεταφορά σε ασφαλείς και ζεστούς χώρους των μεταναστών και την προστασία τους από το χιονιά. (Πηγή:902.gr)