Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Η πρόθεση της πλειοψηφίας της διοίκησης να ορίσει το ποσό των 5 ευρώ για τους ετεροδημότες προκειμένου να εισέλθουν στον αθλητικό χώρο του Α΄ γηπέδου Αργυρούπολης είναι ένα εισπρακτικό μέτρο που δεν μας βρίσκει σύμφωνους.  Το πρόβλημα της φύλαξης και της ασφάλειας που επικαλείται ο ΟΝΑΔΕΑ είναι υπαρκτό, αλλά δεν λύνεται με χαράτσια διαχωρίζοντας τον κόσμο με βάση τα σύνορα του δήμου και τους εκλογικούς καταλόγους. Μπορεί να λυθεί με την ύπαρξη φύλακα και υπεύθυνου προσωπικού για τις ώρες λειτουργίας του σταδίου. Αυτό άλλωστε γίνεται και σε αρκετούς αθλητικούς χώρους άλλων δήμων, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το δικαίωμα στην άσκηση και στον αθλητισμό αφορά όλους, πέρα και έξω από κάθε διαχωρισμό. Είναι ανάγκη που έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την θωράκιση της υγείας . Η κάρτα αθλητή βοηθά όταν διασφαλίζονται οι ιατρικές εξετάσεις για όλους. Δεν μπορεί το κριτήριο να είναι η τσέπη αλλά οι ανάγκες που έχει σήμερα ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία.
 Συνολικά η  λειτουργία και η  συντήρηση των αθλητικών χώρων με υποδομές και προσωπικό ειδικευμένο   που θα  αφορά   πλευρές όπως η  ασφάλεια και  η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασκούμενων,  είναι ζήτημα διεκδίκησης από πλευράς δήμου. Και αυτό γιατί ενώ η λαϊκή οικογένεια  πληρώνει  τα τελευταία χρόνια άγρια φορολογία και χαράτσια, το κράτος με όλες τις κυβερνήσεις  παρακρατά πόρους από τους δήμους, μέρος των οποίων  αφορά  την λειτουργία και συντήρηση των αθλητικών χώρων.  Ιδιαίτερα σήμερα  είναι φανερό ότι η ιδιωτικοποίηση και η ανταποδοτικότητα παρασύρουν μια σειρά υπηρεσίες και λειτουργίες του δήμου που έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του λαού μας . Έτσι ο αθλητισμός από δικαίωμα για όλους μετατρέπεται σε πολυτέλεια για λίγους.
O Aθλητικός Οργανισμός του δήμου λειτουργεί όλη μέρα και έχει τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό ειδικευμένο. Γυμναστές , φύλακες κ.α   Ποιος  για παράδειγμα θα ρυθμίζει και θα επιβλέπει την ομαλή λειτουργία στο γήπεδο ώστε τα σωματεία να  ελέγχουν  τους αθλητές και τους γονείς  με κανόνες λειτουργίας και  οι ασκούμενοι που θέλουν να τρέξουν και να περπατήσουν να μην πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον; Αν γίνει ένα ατύχημα για παράδειγμα θα είναι ευθύνη του φύλακα;  Η κατεύθυνση είναι όλα να λύνονται ανταποδοτικά από την τσέπη μας. Ακόμα και αυτός που θέλει να περπατήσει θα πληρώνει κάθε βήμα σε ευρώ ενώ την ίδια ώρα θα μιλάμε για το κοινωνικό αγαθό της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού.

 Καλούμε την διοίκηση του ΟΝΑΔΕΑ :
  • Nα  πάρει πίσω την απόφαση για το 5ευρω.  Να συνεργαστεί με τα σωματεία ώστε να αναλάβουν ευθύνη την ώρα της δραστηριότητάς τους. 
  • Τα σωματεία  και οι ώρες κοινού να έχουν προτεραιότητα στους αθλητικούς χώρους και όχι οι ιδιώτες με τα personal trainer
  • Να διεκδικήσει χρηματοδότηση και ειδικευμένο προσωπικό για την συντήρηση και την λειτουργία  όλων  των αθλητικών υποδομών του δήμου.  
  • Να λύσει τώρα το ζήτημα της λειτουργίας  στο στάδιο Αργ /λης  με το υπάρχον προσωπικό.  
              Ελληνικού- Αργυρούπολης