Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κάλυψη αναγκών σε μόνιμο προσωπικό στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης απέστειλε  στις 13/3/2015 επιστολή στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Τσαρπαλή, για την κάλυψη αναγκών σε μόνιμο προσωπικό στον Δήμο μας. Ακολουθεί η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης:


'ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΣΑΡΠΑΛΗ ΓΙΑΝΝΗ
                   Θέμα: «Κάλυψη αναγκών σε μόνιμο προσωπικό στο Δήμο»

Εξ’ αιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, κεφαλαίου. Ε.Ε., Καλλικράτη, σε τοπική διοίκηση και Δήμους έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Από το 2008 με βάση τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην δημόσια διοίκηση και των νόμων του μνημονίου έως σήμερα έχουμε, την ώθηση χιλιάδων υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση, την άρνηση πράξεων διορισμού χιλιάδων επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ με βάση τον νόμο 3833/10, την επιβολή του μέτρου 1:5 στις προσλήψεις, την απαγόρευση προσλήψεων στους κλάδους ΥΕ, ΔΕ μέχρι το 2016, την μείωση σε προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού 10% κλιμακωτά κάθε χρόνο και σωρευτικά 50% για τα έτη 2012-2016, τις εκατοντάδες απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης και κινητικότητας, το οριζόντιο κούρεμα των οργανικών θέσεων για όλες τις υπηρεσίες και λειτουργίες Δήμων και Περιφερειών. Την ίδια περίοδο σε Δήμους και Περιφέρειες το κεντρικό κράτος συνεχίζει να μεταφέρει δεκάδες αρμοδιότητες, πετσοκόβοντας πόρους και προσωπικό. Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγεται η ίδια καταστροφική πορεία. Πρόσφατο παράδειγμα η εγκύκλιός του Υπουργείου Εσωτερικών που καλεί τους Δήμους να υποβάλουν τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων για το 2015 μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014. Το αρμόδιο υπουργείο δηλαδή ζητά την συμμόρφωση των Δήμων στην παραπέρα μείωση και αυτού του ελάχιστου προσωπικού με βάση τους μνημονικούς νόμους. 


Από τον περιορισμό της εγκυκλίου η κυβέρνηση εξαιρεί το έκτακτο προσωπικό σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Στις υπηρεσίες δηλαδή όπου επιβάλλονται τέλη και αντίτιμο για δημότες και κατοίκους. Η επιλογή και της σημερινή κυβέρνησης να το συνεχίσει επιβεβαιώνει ότι η ανταποδοτική και επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων είναι ενιαία στρατηγική αντίληψη. 
 Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 4 χρόνια το προσωπικό στο δήμο μας μειώθηκε  περίπου 27% . Σε όλες τις υπηρεσίες η μείωση κυμαίνεται από 20%-30%. Ιδιαίτερα οξυμμένο  είναι το πρόβλημα σε πράσινο, τεχνικό συνεργείο, τεχνική υπηρεσία , οδοκαθαριστές.  Η συνεχής επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, η διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων συνθέτουν την καθημερινότητα.

Προτείνουμε  το  Δ.Σ. να πάρει απόφαση και να απαιτεί από  Κυβέρνηση & Υπουργείο: 

Nα αποσυρθεί η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών που διαιωνίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων και να προβούν  σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις για όλες τις υπηρεσίες των δήμου. 
Να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων στους κλάδους ΥΕ-ΔΕ, η αναλόγια 1:5 και να  εκδοθούν πράξεις διορισμού των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ/2009 (30 άτομα  στο δήμο μας) 
Να παύσει το θεσμικό πλαίσιο που επιτάσσει τις δημοτικές αρχές να προσφεύγουν στα δικαστήρια ενάντια σε θετικές δικαστικές αποφάσεις για εκατοντάδες εργαζομένους που σήμερα στηρίζουν κρίσιμες υπηρεσίες (10 άτομα στο δήμο μας)
Να επαναφέρουν τις οργανικές θέσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις κούρεψαν οριζόντια και για όλες τις υπηρεσίες
Να διασφαλιστεί η συνέχεια προγραμμάτων που λήγουν το 2015 όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» , οι  καθαρίστριες των σχολείων και οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε ομηρία και τα προγράμματα βρίσκονται διαρκώς υπό αίρεση. (π.χ. το προσωπικό στο ωδείο)
                           
  Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, 13/03/2015 '