Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΤ Αργυρούπολης; Νομιμοποίηση από Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής


φωτό: https://enotitasaronikou.wordpress.com/
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισαν τη νομιμοποίηση και τη γιγάντωση της ισχύος του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης σε μια περιοχή όπου σήμερα βρίσκονται σχολεία, αθλητικές υποδομές, κατοικίες, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Όπως τονίζουν, η περιβαλλοντική μελέτη, που έρχεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 15 Γενάρη, δεν αρνείται τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από ακτινοβολία και υπογραμμίζουν ότι νομιμοποιεί «τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΔΕΗ ΑΕ. Σχεδιασμούς που είναι άρρηκτα δεμένοι με τη λεγόμενη απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας και την είσοδο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αυτόν, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση της τιμής της Ενέργειας για τα νοικοκυριά, τη μείωση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό».

Η δημόσια υγεία είναι πιθανή "παράπλευρη απώλεια" μπροστά στον κύριο στόχο: Την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!!! Τέτοια ανάπτυξη οραματίζονται κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν.

Ακολουθεί παρακάτω η πλήρης ανακοίνωση:


'Oι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης καταγγέλλουν την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής με διοίκηση τον ΣΥΡΙΖΑ που μεσούσης της προεκλογικής περιόδου αποφασίζουν τη νομιμοποίηση και τη γιγάντωση της ισχύος του ΚΥΤ στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια περιοχή που σήμερα βρίσκονται σχολεία, αθλητικές υποδομές, κατοικίες και δεν αφορά μόνο τις συνέπειες στη δασική έκταση. Η ίδια η περιβαλλοντική μελέτη δεν αρνείται τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από ακτινοβολία.

Η περιβαλλοντική μελέτη που έρχεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 15 Γενάρη είναι πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής, που χρόνια τώρα απαιτούν την προστασία της δημοσίας υγειάς και αγωνίζονται για την απομάκρυνση του ΚΥΤ.

Σύμφωνα με την μελέτη:

«Η αναγκαιότητα αυτή, ιδίως ως προς τις βιομηχανίες μιας χώρας, ολοένα εντείνεται προς το σκοπό της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, στα πλαίσια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και απαιτούμενης ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Ένα Κράτος δε δύναται να στερεί τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σ’ αυτό από τα πλεονεκτήματα μιας ολοκληρωμένης αγοράς ενέργειας ούτε να αδιαφορεί για το υψηλό κόστος διανεμόμενης ενέργειας, το οποίο σε τελευταία ανάλυση θα οδηγούσε στον οικονομικό μαρασμό του δια της απομάκρυνσης από την επικράτειά του των επενδυτικών δυνάμεων».

Δηλαδή, η δημόσια υγεία είναι πιθανή «παράπλευρη απώλεια» μπροστά στον κύριο στόχο: την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων! Τέτοια ανάπτυξη οραματίζονται κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ…

Η μελέτη που σήμερα έρχεται, και έχει τη θετική γνώμη των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο νομιμοποιεί τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΔΕΗ ΑΕ. Σχεδιασμούς που είναι άρρηκτα δεμένοι με τη λεγόμενη απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας και την είσοδο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αυτόν, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση της τιμής της ενέργειας για τα νοικοκυριά, τη μείωση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό.

Αποκαλύπτονται ακόμη οι πολιτικές ευθύνες και οι αντιλαϊκές στοχεύσεις και πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Από το μετερίζι της διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώνει ότι κινείται στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση, στη ρότα της προάσπισης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Αυτόν τον δρόμο υπερασπίζεται, τον δρόμο της ΕΕ και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που αντιστρατεύεται ευθέως τις λαϊκές ανάγκες. Οι λαϊκές αγωνίες, τους είναι εμπόδιο, γι’ αυτό και επιχειρούν είτε να τις κάμψουν είτε να τις αποπροσανατολίσουν.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταδικάσει τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Περιφέρειας για τη γιγάντωση της ισχύος του ΚΥΤ στη περιοχή.

Να απαιτήσει την άμεση απόσυρση και απόρριψη της απαράδεκτης περιβαλλοντικής μελέτης της Περιφέρειας που έρχεται να νομιμοποιήσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο Κυβέρνησης και ΔΕΗ και που ο λαός στην περιοχή αντιπαλεύει και ξέρει από πρώτο χέρι τις συνέπειές του.

Να απομακρυνθεί τώρα το ΚΥΤ από την περιοχή και που η γειτνίαση του με σχολεία και κατοικίες δικαιολογημένα κάνει τον λαό να ανησυχεί.

Να περιφρουρήσει με την πάλη του τη δημόσια υγεία και το Περιβάλλον, να τιμωρήσει παλιούς και νέους διαχειριστές της αντιλαϊκής επιδρομής. 14/1/2015 '  (Πηγή:902.gr)