Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού Αργυρούπολης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη

 Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και σε όλη την Ελλάδα. Η διακριτή άνοδος τόσο σε επίπεδο Δήμου (7.72 % σε σχέση με το 4.97 % του 2019, 1557 ψήφοι σε σχέση με τις 1217 ψήφους του 2019) όσο και Περιφέρειας (13.87 % σε σχέση με το 8.28 % του 2019, 173043 ψήφοι σε σχέση με τις 132066 του 2019) αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, τον απεγκλωβισμό εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του συστήματος. Εκφράζει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αυτό επιβεβαιώνει η μεγάλη άνοδος των ποσοστών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Η άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελληνικού – Αργυρούπολης σε ποσοστό και ψήφους, καθώς και η εκλογή ενός επιπλέον δημοτικού συμβούλου μεγαλώνουν τις ευθύνες μας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού της περιοχής μας. Για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Χαιρετίζουμε εκείνους που, παρά την πίεση και τους εκφοβισμούς της Δημοτικής Αρχής Κωνσταντάτου, έκαναν το βήμα και της γύρισαν την πλάτη. Χαιρετίζουμε όσους συμπορευτήκαν μαζί μας, δώσαμε από κοινού τη μάχη για την ισχυροποίηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ιδιαίτερα εκείνους που μας στήριξαν πρώτη φορά, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους. Θα βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο του αγώνα για να αντιπαρατεθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζουν και τα άλλα συστημικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. 

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα δώσουν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τις μάχες τους για τα δικαιώματά κάθε λαϊκής οικογένειας, τις διεκδικήσεις του γονικού κινήματος, τα αιτήματα των εργαζομένων. 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά μαζί στον δρόμο του αγώνα για τις ανάγκες των πολλών !