Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του δήμου

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή η ύπαρξη 4 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους του δήμου. Η είδηση αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι όσο δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, τα κρούσματα θα πολλαπλασιάζονται, θα μετράμε περισσότερα θύματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι της στο Δήμο, έχουν επανειλημμένα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, μία σειρά από μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και του λαού της περιοχής. Η δημοτική αρχή παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, ρίχνοντας την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση! Ακολουθεί πιστά τις επιταγές της κυβέρνησης της ΝΔ, που αντιμετωπίζει την υγεία σαν «κόστος» και εναποθέτει την προστασία της δημόσιας υγείας στην "ατομική ευθύνη" και όχι στην ενίσχυση των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Μέτρα, που από την αρχή της πανδημίας, διεκδικούν εργαζόμενοι και υγειονομικοί. Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή, υπόσχεται τη γη της Επαγγελίας σε επενδυτές, προκειμένου να «αυγατίσουν» τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες της υγείας μας, για την ποιότητα της ζωής μας.   

Θεωρώντας προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων, καλούμε τη δημοτική αρχή, να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

·       Η διοίκηση να σταθεί έμπρακτα, καθημερινά, με όλα τα μέτρα, δίπλα στους εργαζόμενους που νόσησαν και τις οικογένειές τους.

·       Να διασφαλίσει ότι θα γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας όλου του προσωπικού και όχι μόνο σε όσους είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Να επαναληφθούν σε λίγες μέρες οι έλεγχοι.

·       Να γίνει η απαραίτητη απολύμανση σε όλους τους χώρους, ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στη δουλειά τους.

·       ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και τα άτομα που θα προκύψουν από την πραγματική ιχνηλάτηση να ελεγχθούν ΑΜΕΣΑ με το τεστ του κορονοϊού.

·       Να γίνει άμεση, επίσημη ενημέρωση, για την υγειονομική κατάσταση των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

·     Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους.

·    Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του δήμου όπως και στα οχήματα και τα μηχανήματα.

Τώρα χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η μοναδική ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι εργαζόμενοι της περιοχής, είναι να διεκδικήσουν την υγεία και τη ζωή που τους αξίζει!