Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 21ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η τακτική συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Οκτωβρίου είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά μέσω της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας e:Presence.gov.gr. Εγκαιρα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως η επιβεβαίωση τις παρουσίας στην τηλεδιάσκεψη και η εγγραφή με τους κωδικούς του Taxisnet,  και έλαβαν επιβεβαιώση της συμμετοχής τους στην τηλεδιάσκεψη. Παρόλα αυτά  όταν προσπάθησαν να συνδεθούν, αυτό δεν κατέστη δυνατό και εμφανίστηκε στις οθόνες τους το μήνυμα : «Δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη. Επικοινωνήστε με τον συντονιστή του φορέα σας»

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα για να λυθεί το τεχνικό (;) ζήτημα. Όμως ο Πρόεδρος  παρέπεμπε στο Γραμματέα, σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι, χωρίς να δίνεται λύση, την ώρα που εξελισσόταν η συνεδρίαση.  Στο αίτημα μας να αναβληθεί η συνεδριάση από τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η σύνδεση μας στην πλατφόρμα,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε «έχω απαρτία και θα συνεχίσω γιατί υπάρχουν σοβαρά θέματα»....

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της πόλης  και καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για την στάση της που αντικειμενικά συνιστά αποκλεισμό των κομμουνιστών εκλεγμένων από τη συνεδρίαση.

Επαναφέρουμε για άλλη μία φορά το πάγιο αίτημά μας για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» ή στο ανοικτό πέτρινο θέατρο, εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, με την φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων και τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα.