Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Επείγουσα Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού -Αργυρούπολης για την Δασοπροστασία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης κατέθεσε επείγουσα επιστολή στο ΔΣ του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με την δασοπροστασία επαναφέροντας τις πάγιες θέσεις της γι αυτά τα σοβαρά ζητήματα που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.  Ακολουθεί η επιστολή:

Προς :  1)Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
           2) Τα μέλη του Δ.Σ.                                                                                                                    
Με αφορμή τις τραγικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς στον Υμηττό επαναφέρουμε άμεσα  τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ έγκαιρα  στη Βουλή  αλλά και στην περιφέρεια Αττικής μέσω των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης :

Αμεση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Να δοθούν κονδύλια και προσωπικό άμεσα, ώστε η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους. Για να βελτιωθεί η λειτουργία των υπηρεσιών, η αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και η συντήρηση και η επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού που επηρεάζει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα. Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
Αμεση και δραστική χρηματοδότηση.
Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, τα δάση, τις δασικές εκτάσεις.
Να ακυρωθούν οι δασοκτόνοι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να εφαρμόζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές.
Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμία αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
Αμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για την ουσιαστική βελτίωση της προστασίας από πυρκαγιές, με έμφαση στην πρόληψη.
Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης σε πανελλαδικό επίπεδο, με ευθύνη και κεντρικό σχεδιασμό από τη Δασική Υπηρεσία, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της κεντρικής εξουσίας.
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πυρκαγιές».
 Επίσης χρειάζεται να γίνει   συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο  για τον ρόλο του ΣΠΑΥ όσο αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση του στο βουνό όσο και για τον ρόλο του Δήμου  στην ευθύνη που του αναλογεί. Ζητάμε άμεσα  να γίνει ενημέρωση για τα παραπάνω.